Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası Coşkusu
Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen yemek yarışmasında yetenekli aşçılık programı öğrencileri, asırlık tariflerle Türk Mutfağı Haftası'nı kutladı. Yarışmada, üç farklı kategoride dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen yemek yarışması büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yetenekli aşçılık programı öğrencilerinin kıyasıya mücadele ettiği yarışma, asırlık tariflerin sergilendiği bir şölene dönüştü.
Yarışmada jüri olarak Kale Kaymakamı Ceyhun Denli, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, MTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, İlçe Emniyet Amiri Murat Yıldırım, TURSAB Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Bünyamin Özdemir, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Yıldız, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Öğr. Gör. Yaşar Can Ataş, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Öğr. Gör. Ünalcan Kutal ve Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Öğr. Gör. Hüseyin Deniz yer aldı.
Yarışma, çorba, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleşti. Toplam 22 öğrencinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri tarafından değerlendirilen yemekler büyük beğeni topladı.
Çorba Kategorisi:
- Cem Eren Çayırlı - Ayran Aşı
- İrem Erbek - Yayla Çorbası
- Esra Kanar - Düğün Çorbası
Ana Yemek Kategorisi:
- Ramazan Sertdemir - Erikli Kuzu İncik
- Zeynep Kılıçparlar - Kilis Tava
- Gözdenur Uğur - Analı Kızlı
Tatlı Kategorisi:
- Zehra Karadağ - Acıbadem Kurabiyesi
- Melike Mercan - Kalburabastı
- Fatma Temizkan - Vişneli Ekmek Kadayıfı
Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllerini alırken, jüri üyeleri ve katılımcılar Türk mutfağının zenginliklerini kutlamanın gururunu yaşadılar.
Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Yıldız, bu tür etkinliklerin öğrencilerin yeteneklerini geliştirmesi ve Türk mutfağını yaşatması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.