Asgari ücret arttı vatandaş dertlendi

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret maratonunda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda uygulanacak asgari ücretin net rakamını, 8 bin 506,8 TL olarak açıkladı. 2023 yılı asgari ücret zammıyla ilgili konuşan vatandaşların bir kısmı zammı olumlu bulurken, bir kısmı ise yetersiz olduğunu dile getirdi. Vatandaş, 'Zamlar ve enflasyon durmadıktan sonra asgari ücrete ne kadar zam yapılsa da bir anlamı yok' yorumunda bulunurken, esnaf ise, bir çalışanı olan iş yerinin işveren acısından ekstra bir yük haline geldiğini, devletin mutlaka destek vermesi gerektiğini belirtti.

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin net rakamını 2023 yılında yüzde 54,7 zamla 8 bin 506,8 TL olarak uygulanacağını duyurdu. Net Haber Gazetesi yeni asgari ücreti sokağa sordu. Malatyalıların, bir kısmı zammı olumlu bulurken, bir kısmı ise yetersiz olduğunu dile getirdi. Vatandaş Musa Şahin, zamlar ve enflasyon durmadıktan sonra asgari ücretin 12 bin TL olsa bile geçim sıkıntısının bitmeyeceğini söyledi.
Her şey ateş pahası

Asgari ücretin açıklanmasıyla beraber Malatya'daki birçok vatandaş zam miktarının az olduğunu, daha yüksek bir rakam olması gerektiğini söyledi. Vatandaşlardan Musa Şahin, asgari ücreti 12 bin TL olsa bile geçim sıkıntısının bitmeyeceği söyledi. Şahin, "Her şey bu kadar pahalıyken mazota yapılan zam, çiftçinin aldığı gübre, elektrik, doğalgaz faturaları, ev kiraları bu kadar yüksek olursa vatandaş ne yapsın" dedi. Bülent İnce ise, asgari ücretin 10 bin TL olması gerektiğini aksi halde bu rakamın yetmeyeceğini dile getirdi.
İşverene ekstra yük
Malatya'da esnaflık yapan Hacı Doğan ise, "Asgari ücret yeterli, fiyat iyi, bir iş yeri için çalışanlarının olması işveren acısından ekstra bir yük haline geldi. Maaşı, sigortası, vergisi asgari ücretle beraber yükselecek. Devletimiz bir kısmını karşılasa çok iyi olur. Asgari ücretle beraber vatandaşların alım gücü düşüyor. Vatandaşların alım yapacağı malzemenin mutlaka denetlenmesi lazım" dedi.

Bakmadan Geçme