'Arama kurtarma ordusu kurabiliriz'

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt,  'Olası Marmara depremi asrın felaketi olan 6 şubat depremleri gibi olmaması için her şehre her ilçeye hiç beklemeden doğal afetlere karşı eğitim okulları açılmalı ve bu okullarda arama kurtarma personelleri yetiştirilmelidir' dedi.

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Marmara Bölgesinde beklenen deprem ve deprem sonrasının , "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri gibi olmaması için ülkedeki her ilde doğal afetlere karşı eğitim verecek okulların açılması gerektiğini ifade etti.Öğüt, okulların kurulması halinde kısa sürede arama kurtarma ordusu kurulacağını belirtti.

Öğüt'ün açıklamaları şu şekilde: "Olası Marmara depremi asrın felaketi olan 6 şubat depremleri gibi olmaması için her şehre her ilçeye hiç beklemeden doğal afetlere karşı eğitim okulları açılmalı ve bu okullarda arama kurtarma personelleri yetiştirilmelidir. Bu okullarda uygulamalı olarak toplam 1 ay boyunca eğitim verilmeli. Ülkemizde 922 adet ilçe var, her okul 500 nüfus kapasiteli olsa 1 ay sonunda 461.000 vatandaşımız kimlikli arama kurtarma personeli olabilir. 1 yıl sonunda 5.532.000 vatandaşımız arama kurtarma personeli olabilir.Biz bir yıl gibi süre zarfında arama kurtarma ordusu kurabiliriz, nüfus mevcut imkanlarda mevcut çözüm mevcut."


Bakmadan Geçme