Altın fiyatları düşecek mi?

Gram altında yaşanan hareketlilik rekor getirdi. Gram altın rekor kırarak, bin 154 lira seviyesinde işlem görürken çeyrek altın bin 929, tam altın 7 bin 949 lira oldu. Kuyumcu esnafı, yükselişin devam edeceğine belirterek, altının yeni bir rekor kırabileceğine dikkat çektiler.

Dünyada yaşanan olaylar altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Altında günlerdir devam eden rekor yükseliş dün itibariyle yavaşladı. Günlerdir süren yükselişle birlikte gram altın bin 154 lira, çeyrek altın bin 929 lira, tam altın 7 bin 949 lira ve ONS bin 909 liradan işlem görüyor. Dün itibariyle yükseliş yavaşladı ve önümüzdeki günlerde fiyatların nasıl olacağı merak ediliyor. Nethaber gazetesi olarak Malatya'daki kuyumcu esnafına gram altında yaşanan hareketliliği sorduk. Kuyumcu esnafı olan Bilal Turgut altın fiyatlarının yükselmesi il ilgili olarak, “Uluslararası piyasa ons fiyatının yükselmesinden dolayı altın pirim yaptı. Gram altın şuan bin 140 civarında seyrediyor. Çeyrek altın da bin 947 ile başlıyor. Fiyatlar gün içeresinde dalgalı bir şekilde yükseliyor. Ekonomistler fiyatların yükseleceği yönünde görüş belirtiyorlar” dedi.

Altın düşecek gibi durmuyor

Kuyumcu esnafı Hakan Yalçın ise, altının belirli bir ritminin olmadığa vurgu yaparak, “Altın, geçen aylara göre yükseldi. Altın birden artmaz, artması gerekiyorsa artacaktır, düşmesi gerekiyorsa düşecektir. Altın değeri bütün ülkeler bazında şekillenir, arz talep dengesinde ortaya çıkar bu değer. Fiyat düşmez, düşecek gibi de durmuyor. Altının mevsimi yok, yazın veya kışın düşer gibi bir şey yok. Dünyadaki olaylar altını etkilediği için altın kolay kolay düşmez” şeklinde konuştu.

Fiyatlar yükselince sektör hareketlendi

Altının fiyatını belirleyen en büyük etmenin küresel olaylar olduğunu söyleyen Yalçın, altının dünya genelinde yaşanan kaosla birlikte yükselişe geçtiğini ve yaşanan kaosun azalmayacağını, böylece fiyatların düşme olasılığının düşük olduğunu belirtti. Yalçın, altın fiyatlarında yaşanan hareketlilikle birlikte durağan geçen altın sektörünün hareketlendiğini ifade ederek, “Vatandaşlar altını yükselmeye başladığı dönemde fazla fazla almaya başlıyorlar. Altını kendileri için en güvenli liman olarak görüyorlar. Benim tavsiyem, cebinizde para varken altın alın paraları koruma adına altın almalılar” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme