Ak Parti Malatya'nın inşasına katkı sunacak

6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen Malatya'da kentin yeniden inşası sürecine katkı bulunmak amacıyla, Ak Parti Malatya il yönetimi Çevre Şehircilik ve Kültür Komisyonunu kurdu.

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Zühal Özer, partilerinin Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanlığı bünyesinde oluşturulan çalışma komisyonuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
İl Başkanlığı binasında konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı Zühal Özer, yeni il yönetiminin oluşmasıyla çevre şehircilik ve kültür konularından sorumlu il başkan yardımcısı olarak görevlendirildiğini belirtti. Özer, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde zarar gören kentin yaralarının sarılması noktasında çaba sarf edildiğini söyledi. Bu süreçte AK Parti Malatya İl Başkanının talimatıyla çalışma komisyonu kurulduğunu bildiren Özer, "Komisyonumuzu kurarken sürece çok yönlü bakabilmek için çeşitli meslek dallarından akademisyen hocalarımızı ve alanında uzman arkadaşlarımızı davet ettik, birlikte özverili bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz" diye konuştu.

700 ağır hasarlı yapı için mahkeme süreci devam ediyor

Komisyonumuzun amacının kentin yeniden inşası sürecinde teknik önerilerde bulunarak, çözüme katkı sunmak olduğunu kaydeden Özer, komisyonun ilk toplantısını 21 Eylül'de gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bugüne kadar 6 toplantı yapıldığını söyledi. Özer, Bakan Mehmet Özhaseki ile toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çarşı merkezin inşa faaliyetlerine çok kısa zamanda başlanılacağı bildirilmiştir. Nitekim 13 Ekim itibariyle alanda fore kazık çalışmalarına başlanmıştır. Süreç içerisinde inşa bölgesinin genişletilmesi konusunda da çalışmalar sürdürülmektedir. Orta hasarlı yapıların güçlendirme projelerinin onayının hızlandırılması hususunda yaşanan sorunlar Bakanımıza iletilmiştir. Bakanımızın Belediye Başkanlarımıza verdiği talimatla; belediyeye eksiksiz teslim edilen projelerin onayı hızlandırılmıştır. Şehrimizde yaklaşık 700 adet ağır hasarlı yapı için mahkeme süreci devam etmektedir. Yine Bakanımızın talimatı ile söz konusu yapılar için, mahkemenin vereceği yürütmeyi durdurma kararı dikkate alınarak yıkım planlaması yapılacaktır. Çalışmalarımız İl başkanımızın koordinasyonunda ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde devam edecektir” diye konuştu.

Yorumlar 3
Sahipsiz Malatya m 20 Ekim 2023 10:28

Böyle konuştukları da acabamı diyorum ): (: milletvekilleri ve devleti böyyükleri beş sene boyunca maaşlarını mı bağışlayacaklar malatyanın düzelip rahata çıkması için ...ama bilsinler ki hesap günü var ülkemizi bitirdikten sonra bir pula muhtaç ettikten sonra doğan çocuklarımız bile borçlu çıktıktan sonra bunlar öbür dünyada da torpil yaparlar .cenneti de parsellemişlerse biz mi cehennemde yanacağız ebedi acaba ???

Hakim 20 Ekim 2023 00:58

Vay ki vay Malatya nın ülkemizin haline.dikkat ettiyseniz herkes belediye başkanı olmak için ne aşağılık işlere başvuyor.herkes birbirinin dedi kodusunu yapıp duruyor.çünkü öyle paralar, yıkım yaşayan şehirlere dolaylı veya direkt ,gelecek ki bu mihvalden herkes yolsuzluk, hırsızlık ve israf sarmalının biz milleti ne kadar fakirleşmesine sebep olduğu bütün herkesçe bilindiği halde düzensiz ve başıbosluğun neden olduğu hainlerin baş tuttuğu devlette hukuksuzluğun güneş kadar hakikat olduğu halde herkes bu ahlaksızlık çukurunda abat olacağını sansın.ama bir gün değil ölmek milletin dününe bugününe ve yarınına göz dikenlerin gebereceği gerçeğini unutsunlar.sözde hukuk sisteminin ne kadar boş olduğunu anlatmaya gerek olmadığımız ülkemizde adaleti ancak mahşerde bekleyeceğiz.işte o gün herkes için kasvetli olacak.kimse kusura bakmasın iyi olan zaten üzerine alınmaz.ama ülkemiz,liyakatsizler sürüsünden çok çeken bizler israf,yolsuzluklar ve talan sarmalından İnşallah mutlu yarınlara çıkarız.hayatımız deprem öncesinde de ve deprem sonrasında daha da şiddetli umutsuz bir vakaya dönse de.

Hülagü Han 19 Ekim 2023 16:06

Tamam artık bunlar da işe el attıysa vayki Malatyanın hâline

Bakmadan Geçme