Ağır hasarlı bina korkutuyor

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, hasarsız evinin yanında ağır hasarlı bina bulunması vatandaşları korkutuyor. Battalgazi ilçesinde iki engelli kardeşiyle çadırda yaşam zorunda kalan depremzede Nafiye Tanbastılar, 'Tek katlı müstakil evde oturuyorum. Evim hasarsız ama evimin yakınında bulunan bina yüksek ve ağır hasarlı. Bu yüzden evime giremiyorum. Binanın bir an önce yıkılmasını talep ediyorum' dedi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yüzlerce bina yıkılırken, binlerce bina ağır hasar aldı. Yaşanan büyük depremlerden kısa süre sonra hasar tespit çalışmalarına başlandı. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından hasar tespit raporu yayınlandı. Yayınlanan rapora göre vatandaşlar, hasarsız veya az hasarlı evlerde tekrar yaşamaya başlarken bazı vatandaşlar ise ağır hasarlı binalarla yan yana olan evlerine giremiyor ve çadırda yaşamaya devam ediyor. Malatya'nın Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesinde yaşayan Nafiye Tanbastılar, evinin yanında ağır hasarlı bina olduğunu ve bu yüzden evine giremediğini söyledi.
Engelli kardeşlerimle çadırda yaşama zorunda kalıyorum
Evinin yanında bulunan ağır hasarlı binanın bir an önce yıkılmasını talep eden Tanbastılar, “Tek katlı müstakil evde oturuyorum. Evim hasarsız ama evimin yakınında bulunan bina yüksek ve ağır hasarlı. Bu yüzden evime giremiyorum. Binanın bir an önce yıkılmasını talep ediyorum. Gidip gerekli yerlere dilekçe verdim. Hatta sesimi duyurmaları için birkaç kanala başvurdum. Ancak bir şey çıkmadı. İki kardeşim engelli, biz çadırda yaşamak zorunda kalıyoruz. Hadi simdi idare ediyoruz, kışa kalırsak ne olacak?” diye sordu.

Bakmadan Geçme