Adaylar sorunları bilecek

İYİ Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, her ilde, halkın sevgisini kazanmış ve o şehrin sorunlarını bilen kişileri aday olarak göstereceklerini söyledi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti'de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Malatya'da bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, parti teşkilatlarıyla adaylar üzerine istişare etmek amacıyla toplandıklarını belirtti. Demirer, “Gerçekten de partimize çok büyük bir ilgi var. İllerde, ilçelerden, çok sayıda başvurular var. Bazı il ve ilçelerde anketler yapıyoruz. Özellikle tabanda güçlü, tabanı olan kuvvetli, sevilen o şehrin çocuğu şehirde yaşayan, şehirden yana ilçenin, beldenin problemlerini bilen adaylarımızı seçiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Seçmen taleplerine bakarak hazırladık”

Birçok ilde güçlü adaylarının olduğunu vurgulayan Demirer, parti olarak vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını ve Belediyecilik anlamında birçok hedeflerinin bulunduğunu kaydetti. Demirer, şunları söyledi:“ Parti olarak hazırlandık. Sağlık politikaları başkanlığı olarak bir broşür hazırladık. Divana sunduk. Seçmen taleplerine bakarak hazırladık. Yerel seçimlerde seçmen tercihleri önemli. Yani seçmen fanatik bir partili değilse, feraseti olan bir seçmense ve stratejik seçmense bunlar oylarını değiştirebilirler seçimden seçime. Stratejik seçmenler iktidarları belirler. Biz seçmen tercihlerine bakıldığında, genelde sosyal hizmetler, sosyal yardımlar, sağlık politikaları bunun yanında engelliler, yaşlılar, şehrin peyzajı, şehir düzeni, toplu taşıma, ulaşım, bunların en önde gündeme gelen konular. Biz bu konularda hazırlandık. Ve adaylarımız bu problemleri Türkiye genelinde dile getirecekler.”

"Biz iyi belediyecilikle vatandaşlarımıza dokunacağız"

Belediye olarak yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olacaklarını belirten Demirer, uyuşturucu bağımlılarının tedavilerine de destek olacaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün Türkiye'de 65 yaş üzerinde 9,5 milyon yaşlımız var. Altmış beş yaş üzerinde. Bazılarının sosyal güvencesi yok. Yalnız yaşıyorlar. Bakım ihtiyaçları var. Yemek bulamayanlar var. Biz iyi belediyecilikle vatandaşlarımıza dokunacağız. Biz iyi belediyecilikte engelli vatandaşlarımıza dokunacağız. Özellikle engelsiz şehir engelsiz kreş, engelsiz okul, engelsiz üniversite. Türkiye'de kanayan başka bir yara var.2 milyon uyuşturucu bağımlısı var. Bütün Anadolu'da bu bir kanayan yaradır. Çok büyük bir problem. Uyuşturucu bağımlısı. Bu aileler büyük sıkıntı içinde. Uyuşturucu bağımlısı annesinin küpesini, yüzüğünü işte kolyesini satıyor, eşyaları satıyor, evi taciz ediyor. Büyük huzursuzluk var. Biz uyuşturucu bağımlısı Çocuklarınıza dokunacağız arkadaşlar. Onların rehabilitasyonuna yardımcı olacağız. İyi belediyecilikte AMATEM ve ÇEMATEM'leri renave edip her vilayette kurulması için belediyelerini gayret edecek. AMATEM dediğin alkol madde bağımlılığı tedavi merkezi. ÇEMATEM Çocuk erken ergen madde bağımlı tedavi merkezleri bunların olması gerekiyor. uyuşturucu bağımlı çocuklarımızın rehabilitasyonunda özellikle ailelere yardım edilmesi, bu ailelere dokunmak gerekiyor. Elimizi uzatmamız lazım. Bunlar Türkiye'nin kanayan yaraları.” Demirer, son olarak İYİ Parti'nin yerel seçimlerde beklenenin üzerinde oy alacağını dile getirdi.

Bakmadan Geçme