Açıklanan rakam korkunç

TÜRK-İŞ Eylül 2023 açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre açlık sınırı 13 bin 334 TL'ye yükseldi. Açıklanan rakam üzerine yorumda bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Ülkede toplamda 25 milyon asgari ücretli ve emekli açlık sınırının altında ücret alıyor. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde rakamın korkunçluğu ortada' dedi.

TÜRK-İŞ Eylül 2023 açlık ve yoksulluk sınırı rakamını açıkladı. Buna göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcama tutarının (açlık sınırı) 13bin 334 TL'ye yükseldiği belirtildi. TÜRK-İŞ' in açıkladığı rakam sonrasında açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ülkede 25 milyon asgari ücretli çalışan ve emekli olanların açlık sınırının altında ücret aldığını vurgulayarak tepki gösterdi.

Rakamın korkunçluğu ortada

Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde: ”Türk-İş'in son açıkladığı açlık sınırı 13.334 TL. SGK'da tarım dışı çalışan sayısı 22 milyon 334 bin. Bunun %43'ü asgari ücretli. Yani 9,5 milyonu. 15 milyon 207 bin emekli ve dul yetim aylığı alan kişi var. Ülkede toplamda 25 milyon asgari ücretli ve emekli açlık sınırının altında ücret alıyor! Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde rakamın korkunçluğu ortada!”

Bakmadan Geçme