46 projeye 630 milyon TL

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(MASKİ) Genel Kurulu gerçekleştirildi. MASKİ'nin 2023 yılı bütçesi yüzde yüz artırılarak bir milyon 700 bin TL olarak kabul edilirken, 2023 yılı yatırım programında yer alan 46 projeye ödenecek bütçe ise 630 milyon olarak açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı VI. birleşimi Meclis Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Mazeret dilekçelerinin meclis üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler, görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi. Gündem Maddeleri arasında yer alan, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge ve Yazıhan İlçe Belediyelerinin 2023 yılı mali yılı bütçeleri Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oylanarak kabul edildi. Yeşilyurt Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi 867 milyon TL olarak, Battalgazi Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi ise 530 milyon TL olarak kabul edildi. Diğer gündem maddelerinden bazıları ilgili komisyonlara havale edilirken, diğer gündem maddeleri de oyalanarak karara bağlandı.

46 projeye 630 milyon ödenek

Büyükşehir Belediye Meclisi VI. birleşimi sonrasında, gerçekleştirilen Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Kurulu'nda MASKİ'nin 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Geçen yıl 850 milyon olan MASKİ'nin bütçesi yüzde yüz artırılarak bir milyon 700 bin TL olarak kabul edildi. MASKİ'nin 2023 yılı içerisinde Malatya genelinde yapacağı 46 projeye ödenecek bütçe ise 630 milyon olarak açıklandı.

Zam yapmamak için yatırım yapıyoruz

Bütçenin kabul edilmesinden sonra açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Türkiye'deki en uygun suyunu verdiklerini belirterek, “Ama buna rağmen enerji fiyatları. Kırsaldan gelen enerji fiyatlarımız şu anda 15 20 milyon arasında enerji fiyatı veriyoruz. Maaşların atışları ve boru fiyatları diğer artış hesapladığımız zaman biz suya zam yapmamak için bu tefe tüfe hesabı dışında zam yapmamak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Yatırımı hiç kısmadan çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu sene inşallah 630 milyonluk yatırımımız var. Arıtma tesislerimiz devam ediyoruz. GES projeleri yapılıyor. Yani bizim buraya doğru yönetmemiz gerekiyor. Fiyatlar yükseldiği için ileride bunu suya zam olarak vermemesi için yatırım yapmak zorundayız. Bazen bize şöyle talep geliyor; bu zamlar yapılması olmaz mı? Elektriğe zam geliyor. Yani bir yıl içerisinde yüzde 400 zam geliyor. Yani onları bıraktığımız zaman zaman dönmemiz gerekiyor. Bununla ilgili verdiğiniz tüm destekler için herkese teşekkür ediyorum. MASKİ sahada olmaya devam edecek” dedi. Kayıp kaçakla mücadele konusunda çalışmaların devam ettiğini anlatan Mert, 2023 yılı içerisinde 6 bin 500 kayıp kaçak yakaladıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme