4 okul daha hizmette

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2018-2019 eğitim öğretim yılının 17 Eylül'de başlayacağını ve inşaatı tamamlanan 4 okulunda o gün hizmete alınacağını söyledi.

Tatlı, yaz dönemi boyunca kentteki ihtiyacı olan okulların tadilat ve onarımlarının yapıldığını belirterek, “Yeni yapılan okurlarımızın inşaatları devam ediyor. İnşallah sezona yetiştireceğimiz 4 tane okulumuz var. Bu okullarımızı sezona yetiştiriyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. döneminin sonuna yetiştireceğiz. Ayrıca 4 okulumuzda çalışmalar devam ediyor. Yaz döneminde devam eden okul inşaatlarımız vardı. Onların takiplerine devam ediyoruz. Eksik olan materyallerin karşılanması ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca yeni açılacak olan pansiyonlarımızın donanımlarının tamamlanmasına konusunda çalışmalar yapıldı” dedi.

YAZ BOYU EĞİTİMLERİMİZ DEVAM ETTİ

Ali Tatlı, “Bununla birlikte hayat boyu öğrenmeye bağlı halk eğitim merkezlerimizin yaz boyu etkinlikleri devam etti. Bu kapsamda halk eğitim merkezlerinde kurslar, öğrencilerin üniversiteye hazırlanmaları, konularındaki çalışmalara yaz boyunca devam edildi. Elbette ki öğrencilerimizin olmadığı dönemde bizim milli eğitim faaliyetleri açısından da biraz seyrek ve kısır giden bir dönem oldu. Bizim için 2 aylık bu tatil süresi, öğretmenlerimizin öğrencilerimizin olmadığı bu dönemde okullarımızın Yeni dönemde eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi için bir fırsat oldu. Biz de bu fırsatı yaz boyunca değerlendirdik. İnşallah eğitim ve öğretim 17 Eylül sabahında başladığında herhangi bir aksaklık ve eksikliğimiz olmadan okullarımızda onarım faaliyetleri tamamlanmış olarak okullarımız eğitim ve öğretime başlayacak. Bunun yanında istisna olarak bazı okullarımızda doğalgaz dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Akçadağ ve Doğanşehir ilçemize yeni gelen doğalgaz ile burada olan bazı okullarımızda doğalgaza dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Ancak bu çalışmalar okullar açılmış olsa dahi eğitim-öğretimi aksatmadan, öğrencilerimizin eğitimine engel olmadan tamamlanacak. Çünkü eğitim ile alakalı olarak eğitimin öğrenci ile alakalı kısımlarında bu işlemler devam etmiyor. Daha ziyade Kazan dairelerinde bu işlemler devam edecek” diye konuştu

YENİ AÇILACAK ÖZEL OKULLARIMIZ OLACAK

Tatlı, “Yaz boyunca Özel Öğretim Genel Müdürlüğümüze bağlı özel okullarımızın, özel liselerimizin müracaatları oldu. Bunların Maarif müfettişlerimiz tarafından incelemeleri yapıldı. Bunlarla alakalı açılması planlanan, işlemlerini tamamlayarak müracaatlarını yapmış olan okullarımızın incelemeleri tamamlandı ve Bakanlığa sunuldu. İnşallah bunlar da 17 Eylül 2018 tarihinde yeni okullarında, yeni binalarında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacaklar. Bu kapsamda hem temel liselerden özel okullara dönüş oldu. Hem yeni açılan özel okullarımız oldu. Ayrıca 8. sınıftan 9. sınıfa geçişlerde yerleştirmeler ile alakalı Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) Müdürlüklerimizce ciddi bir rehberlik faaliyet yürütüldü. Kentin muhtelif alanlarında rehberlik danışma merkezleri kurularak oralarda rehber öğretmenlerimiz nezaretinde hem üniversite yerleştirmelerinde hem de lise yerleştirmelerinde çocuklarımıza velilerimize ailelerimize gerekli rehberlik hizmetleri verildi ve destek olundu. İnşallah hem lise yerleştirmelerinde liselere yerleşen çocuklarımız, Hem üniversite yerleştirmelerinde üniversitelere yerleştirilen çocuklarımıza 2017-2018 eğitim öğretim yılında sarf ettikleri çabaların karşılıklarını görmüşlerdir” ifadesinde bulundu.

Bakmadan Geçme