3 Konfederasyondan Ortak Çağrı: Asgari Ücret Temmuz'da Artırılmalı!

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ konfederasyonları, asgari ücrete temmuz zammı için ortak açıklama yaptı. Sendikalar, enflasyondaki artış ve geçim zorluğuna dikkat çekerek asgari ücrete acil zam yapılmasını talep etti.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Türk-İş Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Üç sendika konfederasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, "* Asgari ücret acilen artırılmalıdır. Asgari ücrete yapılacak artış diğer bütün ücretlere yapılacak zam oranlarını etkilediğinden bütün işçileri doğrudan etkilemelidir. İstisnai olması gereken asgari ücret ortalama ücret haline gelmiştir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şu başlıca talepler yer aldı:

  1. Asgari ücret acilen artırılmalı ve tüm ücretleri yukarı çekecek bir zam oranı belirlenmeli.
  2. Vergide adalet sağlanmalı, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı.
  3. Ücretler enflasyonun temel nedeni olarak görülmemeli, enflasyonla mücadele edilerek fiyat artışlarının önüne geçilmeli.
  4. En düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olmalı, emekli maaşları iyileştirilmeli.
  5. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalı.
  6. Sendikalar, asgari ücretin ertelenemez bir şekilde artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Asgari ücret geçim ücreti değil, açlık ücretidir!" ifadesini kullandılar.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'de refahın adil paylaşımıyla ilgili tersine gidiş olduğu ve asgari ücretin genel ücrete dönüştüğü belirtildi.

Sendikalar, 3 konfederasyon olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve asgari ücretin artırılması için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ettiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme