3 aydır bitmedi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenihamam Mahallesi Kuyumcular Çarşısında başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının bitmemesi esnafın tepkisine yol açtı. Esnaf, pasaj içerisinde yapılan çalışmanın bir türlü bitmediğini belirterek, 'Bura işlek bir yer, 3 aydır çalışma yapılıyor, ilerleme yok. İşlerimiz yüzde 70 düştü. 5-6 ay daha süreceğini söylüyorlar. Biz nasıl geçineceğiz. Belediyeciler çalışma yapıyor, esnaf umurunda değil' görüşünü savunarak serzenişte bulundular.

Malatya'da kent estetiğini korumak ve hafızalarda yer eden alanları gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Söğütlü Cami ve Kışla Caddesinde bulunan imar adası içerisinde yer alan Kuyumcular Çarşısı'nda cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını başlatmıştı. Ancak çalışmaların bitmemesi tepkilere neden oldu. Kuyumcular Çarşısındaki pasajın içerisinde yer alan esnaf, gazetemize açıklamada bulunarak, Kuyumcular Çarşısında sağlıklaştırma çalışmasının hızlı bir şekilde yapıldığını ancak pasaj içerisindeki çalışmanın çok yavaş ilerlediği bu durumun müşteri kaybına yol açtığını iddia ettiler.

Esnaf bu kadar mağdur edilmemeli

Esnaf Ahmet Basilgan, pasaj içeri çalışmaların yaklaşık 3 ay önce başladığını anımsatarak, Bura işlek bir yer, 3 aydır çalışma yapılıyor ilerleme olmuyor. 5-6 ay daha süreceğini söylüyorlar. Zaten işlerimiz yok, 5- 6 daha biz nasıl idare edeceğiz. Çalışmaları hızlandırsınlar. Kış evet ama hava güzel olduğu zaman bile gelmiyorlar. Bizi mağdur ediyorlar. Biz buranın bir an önce yapılıp, üstününün kapatılmasını istiyoruz. Esnaf, bu kadar mağdur edilmemeli. Esnaf perişan. Belediyeciler çalışma yapıyor, esnaf umurunda değil. 10 günlük çalışmayı bir ayda yapıyorlar” dedi.

İşlerimiz yüzde 70 düştü

Esnaf Orhan Koç ise, sokak sağlıklaştırması çalışmaları kapsamında pasajın inşaat haline getirildiğini kaydederek, 3 ay oldu. Çalışma ilerlemiyor. İskeleyi kurmuşlar, bekliyorlar. Hava soğuk yapamayacaksanız, niye iskele kurdunuz, iskeleyi kaldırın, esnaf perişan, bura işlek bir yer iken buradan vatandaş geçmiyor. Hava güzel yine çalışmıyorlar. 5-6 ay daha süreceğini söylüyorlar. Biz nasıl geçineceğiz. Bir an önce yapılsın. Baksanıza şu halimize, inşaat hali diye vatandaş girmiyor. İşlerimiz yüzde 70 düştü. Gelip, dükkanımızı açıp, geri kapatıyoruz. Siftahsız kapatıyoruz. Malatya'nın merkezi işler ağır gidiyor, her taraf toz toprak vatandaş haliyle gelmiyor. Ön tarafı hemen yaptılar, pasaja gelince umursayan yok” açıklamasında bulundu.

Yorumlar 1
Esnaf mağdur 16 Mart 2022 05:56

Bir günlük işi 10 günde yapiyorlar bir vatandaş geçmiyor sokaktan ön taraf kuyumcu hemen yapiyorlar arkadaki esnaf umurlarında değil yazık

Bakmadan Geçme