28 yıl sonra 28 Şubat darbesi konuşulacak

28 Şubat postmodern askeri darbesinin üzerinden 28 yıl geçti. BİLSAM (Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) 28 Şubat postmodern darbesinin yıl dönümünde '28 Yıl Sonra 28 Şubat' Paneli düzenleyecek.

28 Şubat 1997'de yapılan Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla dönemin Başbakan'ı Necmettin Erbakan'ın istifasına ve REFAHYOL Hükûmetinin dağılmasına yol açıldı.

28 Şubat askeri darbesi yalnızca askerin yönetime el koyması ile sınırlı kalmadı, en temel kişisel hak ve özgürlüklerin yaşanmasını da engelledi. Darbe, vatandaşların eğitim, ifade ve inanç özgürlüğü gibi temel haklardan mahrum edilmelerine ve ağır bedeller ödemelerine neden oldu.

Darbenin üzerinden 28 yıla yakın süre geçti ancak mağdurlar o günleri unutmadı. Bu bağlamda BİLSAM tarafından 2 Mart Çarşamba günü saat 15.00'te “28 Yıl Sonra 28 Şubat” paneli düzenlenecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. İlhan İçen'in yapacağı panele konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Hasan Dündar, Eğitimci Mehmet Koç ve İş İnsanı Osman Marasalı katılacak.


Gerçekleştirilecek olan panelde, askeri darbenin doğurduğu sonuçlar üzerinde duracak ve bu askeri darbe ile nasıl hesaplaşılması gerektiğini ele alacaktır.

Bakmadan Geçme