2018 sıkıntılı geçti

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Malatya Şube Başkanı Murat Gümüş, 2018 yılında hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda beklenmedik olayların yaşandığını kaydetti.

Gümüş yaptığı açıklamada, 2018 yılını değerlendirerek 2019 yılında iş dünyasının beklentilerini dile getirdi. Gümüş, Malatya ekonomisinin Türkiye ekonomisi ile eşdeğer olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz bizim ekonomimiz eskiden tarıma dayalı idi. Şimdi tarım ve sanayi ile birlikte yürümeye başladı. Malatya ekonomisine baktığınız zaman tarım, sanayi ve sosyal donatılarla beraber, turizm gelirleri ile birlikte bir miktarda sağlık turizmi oldu. İnönü Üniversitesi'ndeki karaciğer nakli ve hastanenin geniş imkânlar da vermiş olduğu sağlık hizmetleri arasında yer aldı. Bununla beraber dini turizm içerisinde Somuncu Baba, Battalgazi'deki tarihi eserlerimiz var. Biz bunları geliştirerek yani sadece bir bölgeye ve bir noktaya yüklenmeden bir perspektif doğrultusunda genişleterek Malatya'yı bir bütün ekonomisiyle ele almamız lazım” dedi.

YERLİ ÜRETİM ÖNEMLİDİR

Gümüş, “ Yeter ki birlik beraberliğimizden taviz vermeyelim. İçimize atılan nifak tohumlarının farkında olalım. Hiçbir oyuna gelmeden, hiçbir ayrımcılık yapmadan bir bütün olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu bilerek bu Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün insanları olarak devletimize, milletimize ve devletimizin başında bizleri yöneten başkanımıza sımsıkı sarılalım. Üretmeye çalışmaya tam hızla devam etmek zorundayız. Bu bir milli seferberlik olarak algılamak lazım. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin batması ve bölünmesi zordur. Onun için ekonomimizi çok güçlü tutmamız lazım. İsraf ve müsriflikten bir an evvel uzaklaşmamız lazım. Üretime dayalı üretim ve yerli üretim kaliteli üretim ve yerli tüketim modelini uygulamamız lazım. Bizim sloganımız buydu zaten yerli üretelim kaliteli üretelim yerli tüketelim. Milli ekonomimizi böyle güçlendirebiliriz. Onun için de stratejik hamleler yapmamız lazım ürünler yapmamız, bir saatimizi, bir saniyemizi boş geçirmemiz, küçüğü ile büyüğü ile herkesin üretmesi lazım. İhracata dayalı ekonomik politikalarımızı oluşturmamız gerekiyor. Bu anlamda yerel ürünlerin ihracatı önemli” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme