15 Temmuz'un 8. Yılında Fidan'dan Mesaj: Asla Geçit Yok!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15 Temmuz şehitlerini anarak, bağımsızlığa kasteden güçlere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Fidan, FETÖ'nün yurt dışındaki üyelerini yargı önüne çıkarmak için gereken adımların atılmaya devam edeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devletin en hassas organlarına sızarak gerçekleştirdiği komploların deşifre edildiğini hatırlattı. Fidan, emniyet ve yargı içindeki FETÖ unsurlarının hazırladığı 7 Şubat ve 17-25 Aralık komplolarının başarısızlıkla sonuçlandığını vurguladı.

15 Temmuz'un Önemi

Bakan Fidan, FETÖ'nün 15 Temmuz'da ordu içindeki uzantılarını kullanarak darbe yoluyla devleti ele geçirme teşebbüsünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türk milleti tarafından akamete uğratıldığını belirtti. Fidan, "15 Temmuz destanı akabinde FETÖ'ye karşı yürütülen topyekûn mücadele, Türk milletinin iradesini gasbetmeye yeltenenlerin cezasız kalmayacağını bir kez daha göstermiştir." ifadesini kullandı.

Yurt Dışındaki Mücadele

Fidan, Türkiye'de çökertilen bu örgütün yurt dışındaki üyelerini yargı önüne çıkarmak için her türlü adımı kararlılıkla atmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Aziz milletimiz, bağımsızlığına kasteden gerek asli gerek vekil güçlere asla geçit vermeyecektir. Bu uğurda canlarını veren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

FETÖ'nün Komploları Deşifre Edildi

FETÖ'nün emniyet ve yargı içindeki unsurlarıyla hazırladığı 7 Şubat ve 17-25 Aralık komplolarının başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Fidan, bu komploların deşifre edildiğini vurguladı.

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası

Fidan, FETÖ'nün 15 Temmuz'da ordu içindeki uzantılarını kullanarak gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünün, Türk milleti tarafından engellendiğini belirtti.

Yurt Dışındaki FETÖ Üyeleri İçin Mücadele

Fidan, FETÖ'nün yurt dışındaki üyelerini yargı önüne çıkarmak için gereken adımların kararlılıkla atıldığını ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme