112'yi meşgul etmeyin

Malatya'da '112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak meşgul eden ve asılsız ihbarlarda bulunan kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası kesilecek.

Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, yapılan düzenleme ile birlikte asılsız ihbarda bulunanlara yönelik 250 TL para cezası kesileceğini söyleyerek, vatandaşların 112 hatlarını boş yere meşgul etmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Bentli, Anayasa değişikliğine uyum kapsamında 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 112 acil çağrı merkezlerine gelen gereksiz çağrılarla ilgili bir düzenleme eklendiğini hatırlatarak, valilere, Acil çağrı merkezine gelen asılsız ihbarlar için 250 lira idari para cezası kesme yetkisi verildiğini söyledi. Malatya Acil Çağrı Merkezine günde ortalama bin 770 çağrı geldiğini ancak gelen çağrıların yüzde 65'ini asılsız çağrıların oluşturduğunu ifade eden Bentli, “703 nolu KHK'da asılsız çağrılarla ilgili valiliklere idari para cezası verme yetkisi verildi. Her asılsız çağrı basına 250 lira ödenecek. Bu bizim işimizi kolaylaştıracak. Biz günlük 188 vakaya çıkıyoruz ama toplam çağrı sayısı bunun çok çok üzerinde. Gelen çağrıların yüzde 65'i asılsız vaka” diye konuştu.

Hastalarımı mağdur etmiyorum

Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesinde her Cuma günü öğlene kadar poliklinik yaparak daha önce takip ettiği hastalarına bakan ve zaman zaman da müracaat eden hastalarına yönelik poliklinik yaptığını söyleyen Bentli, “Daha önceleri takip ettiğim hastalar var. Bunları Cuma günleri öğleden önce alarak hastalarımı takip ediyorum. Diğer yandan mesleğimi de haftada yarım gün de olsa icra ediyorum. Böylelikle hem hastalarımı mağdur etmiyorum hem de mesleğimi icra ediyorum ”dedi.

Sadece 150 yataklı hastane yapılacak

Bentli, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon(FTR) Hastanesiyle ilgilide, “Bildiğiniz gibi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi (FTR) Hastanesi'ni kamu-özel ortaklığı yolu ile Rönesans İnşaat firması yapıyor. Türkiye'nin bazı şehirlerinde FTR ile birlikte yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi yaptırmak isteniyor. Bizim projenin içerisinde sadece FTR var. Burada bir bilgi kirliliği veya karışıklığı olmuş. Başka şehirlerdeki aynı firmanın yapacağı projeleri sanki Malatya'da da uygulayacaklarmış gibi bir yanlış duyum alınmış. Bu firma bize sadece 150 yataklı FTR Hastanesi yapacak. Zaten bakanlığımızın da başından beri bize bunu yapacağını söylüyor. Burada bir bilgi kirliliği olmuş. Diğer illerdeki FTR artı yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi burada yapılacakmış gibi algı oluşmuş. Bir yandan da bu tepki oluşturmuş. Hakikaten şehrin göbeğinde böyle yüksek güvenlikli bir hastanenin yapılması çok doğru değil. Bizde sadece 150 yataklı çok modern, hakikaten bölge illeri, çevre illerinde hepsini hitap edecek şekilde bir FTR istiyoruz. Üniversitemizin de bu konuda eksikliği ve yer sıkıntısı var. İnşallah robotik yürüme cihazı geldi. Bu konuda bilgilendirme gereği duyduk” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme