Ambargo uygulandı

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 1. Malatya Olağan Kongresiyle ilgili 'Kongreyi ilan etmemiz sürecinde ambargo uygulandı. Çok detay vermedik ama sözleşmemiz olmasına rağmen billboardları vermediler. Bu anlamda karartma uygulandı' dedi.

Ambargo uygulandı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Malatya İl Başkanı Onur Güneş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Güneş, ziyarette gündeme dair konuları, DEVA Partisi’nin amaç ve ilkeleri, Malatya’daki yerel basının sorunları ve ülkemizdeki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. DEVA Partisi Malatya Teşkilatı olarak teşkilatlanma çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyledi. Yerel basınla uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Güneş, ancak ulusal basında ciddi bir karartmaya maruz kaldıklarını belirtti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 1. Malatya Olağan Kongresiyle ilgili konuşan Güneş,  "Kongreyi ilan etmemiz sürecinde ambargo uygulandı. Çok detay vermedik ama sözleşmemiz olmasına rağmen billboardları vermediler. Bu anlamda karartma uygulandı" dedi. 

Basının sıkıntılarını biliyoruz

Basın sektörünün sorunlarını bildiklerini dile getiren Güneş, "Sıkıntıları biliyoruz. Basın sektörünü ticari anlamda ele aldığımız zaman basın sektörü ticari anlamda ciddi bir emek sermaye gerektiren bir sektör. Basının sorunlarını ilgili mercilere iletme hususunda elimizden geleni yapacağız inşallah. Bir ülkenin gelişmişliğinin en büyük göstergesinden birisi basın özgürlüğü din ve vicdan hürriyetidir. İnsanlar düşündüğünü ifade edebilmeli. Karşı tarafın özgürlük alanını kısıtlamadığı müddetçe, insanlar düşüncelerini rahatça ifade edebilmeli. Basın özgür ve rahat olabilmeli" şeklinde konuştu.

Kadromuz Türkiye'ye DEVA olacak

Güneş, DEVA Partisi Malatya İl Teşkilatı hakkında bilgiler paylaşarak, "Arkadaşlarımızla birlikte 9 Temmuzda görev bizlere tevdi edildi. Hızlı bir şekilde çalışmalar başladık, kısa zamanda 11 ilçede örgütlendik. 6 ilçede, ilçe kongrelerimiz gerçekleştirdik. Görev dağılımını yaptık. Akabinde genel başkanımızın katılımıyla il kongremizi gerçekleştirdik. Gerçekten Malatya'nın özlediği tabloydu. Yüzlerce araçla genel başkanımızı karşıladık. Esnaf ziyaretimiz oldu. Kongre sonrası görev dağılımımızı yaptık. Bu haftadan itibaren basınla bir araya gelerek, amacımızı, gayemizi halka anlatmaya çalışacağız. Şuna inanıyoruz, parti programımızı, ifadelerimiz halkımıza doğru anlattığımız taktirde, Malatya'nın da, Türkiye'nin de DEVA'sı olacak kadromuzun olduğunu ve milletimizin bizleri tercih edeceğinden şüphemiz yoktur" diye konuştu.

Malatya'nın sorunlarına sessiz kalmayacağız

Malatya'nın sorunların sessiz kalmayacaklarını aktaran Güneş, "Sorunları gündeme getireceğiz. Sırf muhalefet olsun diye değil. Şehrin sorunlarıyla ilgili arkadaşlarımız çalışma içerisinde rapor hazırlıyorlar. Bundan sonra sürekli şehrin sorun ve sıkıntıları ile ilgili alanında uzman arkadaşımız şehrin sorunlarını çözümleriyle birlikte sunacaklar" ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren NET MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keskin de, DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı hayırlı olsun dileklerini ileterek teşekkür etti.