Amacımız halka hizmet

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, '57 hükümet 79 yılda Malatya'da 36 kilometre bölünmüş yol yapmış. Biz sadece 18 yılda 404 kilometre bölünmüş yol yapmışız. Amacımız halka hizmettir' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Amacımız halka hizmet

Milletvekili Çalık, partisinin Malatya Darende ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Burada, ilçe başkanı Veysel Karaman ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Çalık, teşkilat ve üye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öznur Çalık, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti'nin bel kemiğinin, ana omurgasının teşkilatlar olduğunu, bu kutlu dava adına teşkilat mensuplarının gecesini gündüzüne katarak evinden, barkından, işinden, gücünden, çoluğundan, çocuğundan ve sosyal hayatından feragat ettiğini kaydetti.

Önemli hizmetler kazandırdık

“Çocuklarımıza anlatacağımız çok büyük başarı hikâyelerimiz var” diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu başarı hikâyelerini yazan ekibin bir parçası olmak benim içinde çok büyük bir gurur. Türkiye’ye hizmetler yaptık, Malatya’mıza hizmetler yaptık, Darende’mize önemli hizmetler kazandırdık. Darende’ye sağlık alanında önemli yatırımlar yaptık. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi şuanda hizmetlerine sonuna kadar devam ediyor. Yanına fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini açtık. Darende Sağlık Merkezi ile Ayvalı sağlık evlerini hizmete açtık. Proje tutarı 1 milyon 557 bin lira olan Yenice Sağlık evinin yapımı devam ediyor. Eğitimde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve meslek yüksekokulunu Darende’mizde kazandırdık. Darendeli hemşerilerimizin de destekleriyle ilçemize eğitim alanında önemli yatırımları aldık.15 derslikli proje tutarı 6 milyon 800 bin lira olan Darende Mehmet Akif Ersoy okulunun yapımı tamamlandı. 12 derslikli 12 milyon lira proje tutarlı Darende Halk Eğitim Merkezinin yapımı devam ediyor. ’30 Yapraklı Gül Şehri’nde’ Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfının da Darende’ye sunmuş olduğu hizmet ve katkılarda bizim için çok önemli ve kıymetli.”

79 yılda 36 kilometre bölünmüş yol yapmışlar

Milletvekili Çalık, gençlerin gözbebekleri olduğunu ifade ederek, “Evlatlarımıza gençlik merkezini, sentetik çim yüzeyli sahayı, spor salonlarını, kapalı halı sahayı, sosyal tesisleri, karakucak güreş alanını ve futbol sahasının bakım, onarımlarını da gerçekleştirdik.” diye konuştu. Çalık, “57 hükümet 79 yılda Malatya’da 36 kilometre bölünmüş yol yapmış. Biz sadece 18 yılda 404 kilometre bölünmüş yol yapmışız. Bölünmüş yol çalışmaları ve yolların işletme performanslarının artırılmasıyla yakıt-zaman tasarrufunun yanında konforlu ve güvenli trafik akışı sağladık” dedi.

Malatya Gölbaşı ayrımı-Darende yolunun 14 kilometresi tamamlandı

Darende’ye ulaşımda da önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Çalık, “Ulaşımda dağları deldik. Dağları delip, Karahan Tünelini yaptık. İnanılmaz mücadeleler verdik; Kayseri’yi Malatya’ya, Doğu’yu Batı’yla, sevenleri birbiriyle buluşturduk. Malatya Gölbaşı ayrımı-Darende yolunun proje uzunluğu 36,5 kilometre olup 14 kilometresi tamamlanmış, geri kalan 22,5 kilometrelik kesimde çalışmalar devam etmektedir. Malatya- Darende yolunun Heyelan Islahı çalışması yılsonunda bitecektir. Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6.bölge hudut yoluna 17 adet kavşak yapılacaktır. 2019 yılında 3 adet kavşak tamamlanmıştır. Bu yıl 2 adet kavşak (Sarıhacı ve Aşağıulupınar kavşakları) yapımı tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Çınarköy Göletine 22,5 milyon lira harcandı

Çalık, Darende’nin ekonomisine de önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Organize sanayi bölgemizi Darende’mize kazandırıyoruz. Şuanda fabrikalarımızda gelmeye başladı. 35 parsel, 48 hektar alan üzerine kuruldu. Bütün altyapı dahil işlemleri bitirilmiş vaziyette ve yatırımcılarımızın da prefabrik farikaları kurduğunu görebiliriz” dedi. Darende’ye TOKİ adına da çok önemli yatırımları getirdiklerini kaydeden Çalık, “743 konut, 3 ticaret merkezi, 2 cami ve sosyal donatıları Darende’mize kazandırdık. Darende Çınarköy Göletinin yapımı için bugüne kadar 22 milyon 500 bin lira harcandı. Bu göletimizle 2 bin 70 dekar arazi suya kavuşacak. Gövde imalatları biten gölet 2021 yılında tamamlanmış olacak. Darende ilçesine bağlı Günpınarı, Başdirek, Beybağı Karaoğuz Mahallerinde toplulaştırma bitmek üzere. Darende Ilıca ve Yukarıulupınar Göletinin proje çalışmaları devam ediyor. AKSA da bu yıl içerisinde 6 milyon 250 bin liralık yatırımı Darende’ye gerçekleştirdi. MASKİ ilçede altyapıyı destekledi” diye konuştu.