Altında savaş hareketliliği

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat altın ve döviz fiyatlarını artırdı. Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş kuyumcu esnafında alım ve satımlarda hareketlilik oluşturdu. Kuyumcu esnafı, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin altın piyasasını doğrudan etkilediğini belirtti.

Altında savaş hareketliliği

Genel olarak hareketli seyreden altın ve döviz piyasası Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinin ardından altın ve döviz fiyatların artış yaşanmaya başladı. Malatya Kuyumcular Çarşısı’nda gram altın 900 lira seviyesini aştı. Birikimi olanlar, güvenli liman olarak görülen altına yatırım yapmaya başladı. Daha da yükseleceğini düşünenler altın almak için gelirken, artan fiyatlardan faydalanmak isteyenler satış için kuyumcuların yolunu tuttu. Kapalıçarşı esnafı da vatandaşların yatırım için altını seçtiğini belirtti.

Gerginlik piyasaları etkiledi

Son durumu gazetemize değerlendiren kuyumcular yatırımcıları uyardı. Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin altın piyasasını doğrudan etkilediğini belirten kuyumcu esnafları, “Olaylardan dolayı yükseliş var şuanda altının onsu 1950 sevilerinde işlem görüyor. Anlaşma olup gerginlik biterse bir anda düşüş de olabilir. Altının ani yükseliş ve düşüşlerinde talep her zaman oluyor. Daha çok yükselecek düşüncesiyle talep oluşturan bir kesim de var. Çok fazla olmamak koşuluyla artan bir talep oluştu. Savaşın etkisini arttırmasıyla birlikte piyasadaki hareketliliğinde gittikçe artabilir” diye konuştular.