Altında hayal kırıklığı

Küresel piyasada ve ona bağlı olarak Türkiye'de altın fiyatları gerileyerek, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Altın son dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Düşüşlerin alım fırsatı olduğunu belirten Malatya Kuyumcular Çarşısı esnafı, altındaki düşüşün geçici olduğunu dile getirdiler.

Altında hayal kırıklığı

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar sürüyor.  Düşüşlerin alım fırsatı olduğunu belirten Malatya Kuyumcular Çarşısı esnafı, düşüşün kendilerini şaşırttığını ifade ediyorlar. Esnaflar, "Eğer dolarda da gerileme olursa altında da gerileme olacağı beklentisi var. Şu anda altının ons fiyatı bin 747 dolar. Bizim beklentimiz sene sonunda altın ve dolar fiyatlarının yukarı olması yönünde. Altında ki bu tepki kırılma noktasıdır. Vatandaş için kesinlikle alım fırsatıdır. 

Panik yapıp altın bozdurmayalım

Düşüş sürecinde panik yapılmaması gerektiğini söyleyen esnaflar, "Panik yapıp altın bozdurmayalım. Bunu şöyle tahmin ediyorum, fırtına öncesi sessizlik gibi görüyorum. Çünkü malum piyasadaki enflasyon yüzde 100’leri göre enflasyon, her sektörde olduğu gibi görünen enflasyonun etkileri daha altına yansımış değil. Beklentimiz o yönde ve şu anki düşüşler bizi şaşırtıyor. Normalde biz fiyatların daha da yüksek olmasını bekliyoruz. Yani altının gramında 600 TL gibi rakamları bekliyoruz. Tabii bu fiyat sonbahar aylarında görülebilir. Yaz sezonuna girdiğimiz şu zamanda işlerde ufak ufak hareketlilik başladı. Fakat altının birden bire bu kadar hareketlenmesi insanlarda tedirginlik oluşturdu. Bir düşüş bir yükselme ve onstaki bu hareketlenme,  ülkelerin enflasyonundaki dalgalanmalar atına ve dövize yansıyor. ABD’deki enflasyon verilerinin yüksek çıkma beklentisi, ons yönünde negatif hareketlenmeye sebebiyet veriyor" diye konuştu.

Altın her zaman güvenli liman

Altın her zaman güvenli bir liman olduğuna vurgu yapan esnaflar, "Bizler altının fiyatının her zaman yükselişte olacağını tahmin ediyoruz. Düğün sezonundayız vatandaşın altına rağbeti yüksek. Daha çok burma bilezik ve gram altına talep yoğun. Yılsonu altının 490 TL'nin üzerinde kapatacağını bekliyoruz" şeklinde konuştular.