Altın patlama yapabilir

Amerika'nın faiz kararı ile birlikte altının ONS değerinde yaşanan düşüşle altın fiyatları düşüşe geçmişti. Altın fiyatlarında dalgalanma yaşandığını belirten Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, 'Son zamanlarda ev, araba altını geçmiş gibi görünse de altın her an patlama yapacak bir pozisyondadır' dedi.

Altın patlama yapabilir

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Son günlerde yeniden yükselişe geçen gram altın 950 lirayı gördü. Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda ev, araba fiyatlarının altını geçmiş gibi görünse de altının her an patlama yapacak bir pozisyonda olduğunu söyledi. 

Altın tersine döndü

 Altının dünya ile ilgili bir değer olduğunu ifade eden Özhüsrev, “ONS şuan bin 641 civarındaydı. Bin 50 liraya çıktığı zaman ONS bin 800’ü gördü. Hatta 2 bin 500 ONS olarak piyasada algılandı. ‘Olacak dediler’ ama olmadı birden tersine döndü. Altında bizim satışımızda 950 liradır. Dalgalanmayı, Amerikan’ın piyasalarına göre ONS’u belirliyorlar. Oda faiz artırımı olduğundan dolayı altında da düşüş yaşandı. ONS’un düşmesi bize de yaramış oldu. Fiyatlar şuan düşük. Aslında şuan altın almanın tam zamanı. Her zaman müşterilerimize vatandaşlarımıza söylüyorum, altın en iyi yatırımdır. Altın, 2001’de 5 bin liraydı. 2021’de bin lirayı gördü. Kaç kat arttığını siz tahmin edin. Ne döviz böyle oldu, ne başka bir şey böyle oldu. Son zamanlarda ev, araba altını geçmiş gibi görünse de altın her an patlama yapacak bir pozisyondadır” diye konuştu.  

Fiyatlar yükselince altına talep artıyor

Özhüsrev, vatandaşın altın alımı için beklemede olduğunu ifade ederek, “Bizim sezonumuz bildiğiniz gibi 6-7 ay sürüyor. Yurtdışından gelen vatandaşlarımız, düğünlerimiz, işte hediyeler olur. Kış sezonunda genellikle kuyumcular piyasayı biraz daha sakin geçirir. Bundan dolayı da yapacak bir şey yok bekliyoruz. Altın biraz yükselseydi halkımız hemen alıma geçebilir. Ama şuan düşük olduğundan dolayı millet beklemede bence. Altın fiyatları yükselmeye başladığında talepler daha fazla oluyor” şeklinde konuştu.