Altın için gözler pakette

Malatya'da kuyumcu esnafı Ramazan Yaylacı, altın piyasasının gözü kulağı Amerika'nın açıklayacağı teşvik paketinde olduğunu belirterek, 'Açıklanacak paket altın piyasasının yönünü belirleyecek. Teşvik paketi olumlu çıkarsa 1920 seviyelerine gelen ons biraz daha yükselişe geçebilir. Olumsuz olduğu takdirde bu seviye düşüşe geçer ve ons değeri 1910 seviyelerini bulabilir' dedi.

Altın için gözler pakette

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve sonrasında tüm dünya ülkelerine yayılan koronavirüs salgını nedeniyle altının değerine yön veren ONS değerindeki artış nedeniyle altın fiyatları ülkemizde Mart ayından sonra iyice tırmanışa geçti. Bu tırmanışla birlikte vatandaş altın alamaz duruma gelirken, düğün sezonunun da kuyumcu esnafı neredeyse dükkânlarını siftah etmeden kapatır duruma düştü. Kuyumcu piyasasının gözü kulağı ise Amerika tarafından açıklanacak olan teşvik paketinde. 

Altın piyasası yükseliş eğilimine girdi

Malatya'da kuyumcu esnafı olan Ramazan Yaylacı, Amerika'nın açıklayacağı teşvik paketine değinerek, ''Altın piyasası biraz yükseliş eğilimine girdi. Amerika'nın açıklayacağı teşvik paketiyle ilgili bir beklenti var. Açıklanacak teşvik paketi olumlu çıkarsa 1920 seviyelerine gelen ons biraz daha yükselişe geçebilir. Olumsuz olduğu takdirde bu seviye düşüşe geçer ve ons değeri 1910 seviyelerini bulabilir. Şu an altın ons değerine göre biraz daha düşük, döviz ise pik yapmış durumda. Ama açıklanacak olan paket her ikisini de etkileyecek. Altının gram fiyatı şuan 480 TL civarında. Az önce dediğim gibi açıklanacak olan paket altındaki gram fiyatının yönünü belirleyecek"  diye konuştu. 

Sezon sönük geçti

Düğün sezonunda esnafın iş yapamadığını belirten Yaylacı; "Pandemi koşulları tüm esnafı etkilediği gibi kuyumcu piyasasını da etkilemiş durumda. Sezon olmasına rağmen ister istemez düğünlerde iptal oldu bu da altın piyasasını olumsuz yönde etkiledi. Ayrıca pandemi koşulları nedeniyle tırmanışa geçen altına vatandaş rağbet göstermedi, çeyrek alacak vatandaş gram altın alacak duruma geldi. İnşallah en kısa sürede pandemi illetinden kurtuluruz, piyasalar rayına oturur" şeklinde konuştu.