Altın fiyatlarında yeni kabine etkisi

Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde döviz ve altında yaşanan hareketlilik ve yeni ekonomi politikalarının açıklanmasıyla beraber altın dikkatleri üzerine çekti. Dolar-Tl paritesinin 21 liranın üzerini test ederken vatandaşlar soluğu kuyumcularda ve döviz bürolarında aldı.

Altın fiyatlarında yeni kabine etkisi

13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede maliye bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'in açıkladığı yeni rasyonel ekonomi politikası piyasalarda hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Piyasaların açılmasıyla beraber vatandaşlar soluğu kuyumcularda ve döviz bürolarında aldı. Yaşanan hareketlilikten kuyumcu esnafı mutlu.

Bu bir altın alım fırsatı

Katıldığı bir televizyon programında konuşan  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Seçimden önce altın fiyatlarında yükseliş vardı. Seçim sonrasında da düşüş gözlemledik. Piyasada kur fiyatları yükseliş eğilimini sürdürüyor. Piyasalarda yeni kabine etkili olacak. Gram altında seçim sonrası 150 lira kadar düşüş oldu. Ben bu düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Bu düşüşler yaz için bir fırsat. Avrupa'daki resesyon ve küresel ekonomik kriz altın fiyatlarının daha da yükselmesini sağlayabilir" ifadesini kullandı.

Güncel altın fiyatları

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından bin 317 TL seviyesinde işlem görüyor. Malatya güncel altın fiyatları yer almaktadır. Altın fiyatlarındaki anlık yükseliş vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı.  
Gram Altın      bin 317 TL’den, 
Çeyrek Altın   2 bin 267 TL’den, 
Yarım Altın     4 bin 534 TL’den, 
Ata Lira           9 bin 305 TL’den,
Liralık              9 bin 068 TL’den, 
Cumhuriyet   22 bin 670 TL’den işlem görüyor.