Altın düşüşte

Koronavirüs salgınının ekonomik etkileri ve döviz kurlarının hareketliliği nedeniyle geçtiğimiz haftalarda rekor yükselişe ulaşan gram altının tekrar 500 TL'nin altına düştü. Kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının kısa vadede bu bantlarda kalacağını ancak uzun vadede yükseleceğini tahmin ettiklerini belirtmekteler.

Altın düşüşte

Değeri her geçen gün artan ve en önemli yatırım araçlarından biri haline gelen altında düşüş sürüyor. Yaşanan düşüşle birlikte yatırım yapmak isteyen vatandaşlar kuyumcuların yolunu tuttu. Son günlerde fiyatları düşen altında yatırım amacıyla alımların arttığını ifade eden kuyumcular, altın fiyatlarının kısa vadede aynı seviyelerde seyredeceğini söyledi.

Altına yatırım amaçlı yönelme var

Altın fiyatları birden bire yükselişten sonra 500 bandının üzerine çıktı. Şu an 480-490 bantlarında seyrediyor. Bu düşüşten dolayı altına bir rehavet var şu anda, satışlarımız güzel bir şekilde ilerliyor. Altını şu anda yatırım aracı olarak düşünüyorlar çünkü altın sert düşüş yaptığı için tekrar çıkacağını düşünüyor vatandaşımız. Ondan dolayı altına ciddi bir şekilde yatırım amaçlı yönelme var. Hem de Nikâh ve düğün salonlarının açılmasından dolayı da altın satışlarında bir artış var. Yaz ayı, olmasına rağmen altın fiyatları şu an biraz daha iyi seyrediyor. Şu anki seviyeler fena değil" diye konuştular.