Alternatif yol şart

AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı, Beylerderesi Köprüsü'nün alternatif yol sorununu çözmek istediklerini belirterek, 'Hükümet olarak, Beylerderesi Köprüsü'ne alternatif yol projesine destek vereceğiz. Yeşilyurt Belediyesi tarafından önerilen Yakınca Bölgesi güzergahı, mevcuttaki köprünün yükünü azaltacak ve aktif kullanılacak köprü niteliğinde' dedi.

Alternatif yol şart

AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kahtalı, monilya hastalığından dolayı zarar gören kayısı üreticisine 10 milyon ödemenin yapılmaya başladığını, bugüne kadar tarımsal desteklemeler içinde böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi.

Monilya için 10 Milyon TL destek  

Monilya için 10 Milyon TL destek ödemesinin dün itibariyle ödenmeye başlandığını söyleyen Kahtalı, "Kayısıda çiçeklenme dönemi hastalıklarından biri olan ve bu yıl ağaçlara önemli ölçüde zarar veren monilya hastalığı nedeniyle Malatya’daki çiftçilere Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 milyon TL destekleme ödemesi dün itibariyle yapıldı. Cumhurbaşkanımıza, Malatyalı üreticilerimizin yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar tarımsal desteklemeler içinde böyle bir uygulama olmadı. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve desteklerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu. Kahtalı, salgın süresince büyük bir fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarına şükranları iletti. Kahtalı geçtiğimiz günlerde 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunduğunu anımsatarak, yapımı süren hastanenin donanımlı bir sağlık kuruluşu olacağını ifade etti. Kahtalı, 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinin kaba inşaatının yüzde 70’i tamamlandığını 2021 yılı Haziran ayında hastanenin geçici kabul işlemlerini tamamlanacağını belirtti.  300 yataklı olarak B sınıfı yapılan Battalgazi Devlet Hastanesi’nin deprem izalatörlü olacağını da ifade eden Kahtalı, “Biliyorsunuz Malatya bir deprem kuşağında, Allah göstermesin büyük bir depremde burası hiç etkilenmeyecek şekilde dizayn ediliyor. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah bu pandemi dönemini de biran önce atlatırız. Memlekete böyle güzel bir eseri kazandırdığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Alternatif yol olmak zorunda

'Beylerderesi Köprüsü’nün alternatifsizliği Malatya’nın ciddi sorunlarından biri olarak görülüyor, alternatif köprü gerekiyor mu?' sorusuna yanıt veren Kahtalı,  "Hiçbir viyadük alternatifsiz olamaz. Bu alternatif yolu barajın üzerine yapacağımıza, kullanılabilir ve Yeşilyurt’un iki yakasını birbirine birleştirecek bir köprü yapalım, viyadük yapalım oraya. Hem alternatif yol olarak kulanmış oluruz, hem de işlevsel olarak kullanmış oluruz. Trafiği de rahatlatmış oluruz. Tabi bunun maliyeti yüksek çıkıyor. Yüksek çıkan maliyeti de Orman Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında yapacağımız görüşmelerle, Vekil arkadaşlarımızla birlikte, Belediye Başkanı arkadaşlarımızla birlikte bu konuyu fiiliyata dönüştürmek ve son noktayı koymak adına tekrar görüşmeleri yapacağız. DSİ’nin üzerine düşeni DSİ verecek, Tarım Orman Bakanlığı verecek. Geri kalanını da Ulaştırma Bakanlığından alarak o alternatif yolu yapmamız gerekiyor. Mantıklı olan budur. Kullanılmayan bir alternatif yol mu? Kullanılabilir ve şehrin trafiğini rahatlatacak ve iki yakayı birbirine bağlayacak yer mi? Tabi ki de o bölgeyi bir birbirine bağlayacak köprü bize lazım. O nedenle oranın yapılması gerekiyor. Herhangi bir sorun yok alternatif yol olmak zorunda" ifadesini kullandı.