Almanya'da 43 kişiyi kaybettiler

Çevre gezisi için Almanya'ya götürülen 43 kişiyi kaybetmekle suçlanan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Almanya'da kaybettikleri 43 kişinin isimleri bilmediğini söylemesine rağmen, 3 Eylül 2020 tarihli kendi imzasını taşıyan resmi belgede yurtdışına gönderdikleri kişilerin isimleri ekli olarak görünüyor.

Almanya'da 43 kişiyi kaybettiler

AK Parti İl Başkanlığında sadece iki ajansın davet edildiği basın toplantısında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “O dönemde belediye başkan yardımcımız önayak oldu ve projeyi yürüttü. Projenin ortağı olan bir dernekle organizasyonun yapılması için gerekli meclis kararı aldık. Mecliste bulunan bütün siyasi partilerin desteğini aldık. Ardından ekibimiz yurt dışına gitti, geldikten sonra da pasaportlarını belediyemize teslim ediyorlar. Pasaportlar o dönem nüfus müdürlüğüne götürülüyor. Müdürlük de artık hükmü kalmadığı için pasaportları da imha etmiştir. Haliyle üzerinden bir sene geçtikten sonra yaklaşık bir ay önce Valiliğimiz soruşturma başlatıyor, o kapsamda giden bir kısım kişilerin gelmediğine yönelik iddialar varmış. Bununla ilgili biz de duyum aldık. Bizler de aldığımız duyumla gerekli soruşturma ve incelemeyi başlattık.” ifadelerini ileri sürdü. 

Almanya’da kaybolanların sayısı ile ilgili bir soruya ise Çınar dikkat çeken şu cevabı verdi; “Onunla ilgili soruşturma devam ediyor, araştırıyoruz, bilmiyoruz. Nihayetinde bize gelen pasaportlarda herhangi bir eksiklik gözükmüyor.”  

Belge ekinde isimler var... ama bilmiyor  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Almanya’da yaptıkları sözde çevre etkinliğinde kaybolan 43 kişi ile ilgili olarak bilgisinin olmadığını söylemesini ise 3 Eylül 2020 tarihli Malatya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilen Mehmet Çınar imzalı evrak ekinde isim listesi de yer alıyor.  

Pasaportlar imha edilmiş olabilir!.. sistemde görünebiliyor  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın “Pasaportlar imha edilmiş” diyerek isimleri ya da sayıları bilmediklerini vurgulamasına karşın, ilgili tüm kurumlar gidenlerin TC Numarasından yurtdışına giriş ve çıkış tarihlerini rahatlıkla görebiliyor. Bu sistem uzun yıllardan beri Türkiye’de kullanılıyor.  

Malatya Medyası davet edilmedi 

AK Parti İl Başkanlığında AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın bu etkinliğine Malatya medyası davet edilmedi.

Haber: Burhan Karaduman