Allah rahmet eylesin

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin önceki gün 96 yaşında vefat eden kurucu başkanı Mısırlı alim Yusuf el-Karadavi için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı. İkindi namazının ardından Yeni Cami'de toplanan çok sayıda vatandaş, Karadavi için kılınan gıyabi cenaze namazına iştirak etti.

Allah rahmet eylesin

Ömrünü İslam'a ve İslami çalışmalara adayan Dünya Müslüman Alimler Birliğinin Kurucu Başkanı Mısırlı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi için Malatya’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Ortak Değerler Platformu öncülüğünde kılınan gıyabi cenaze namazına birçok STK katılım sağlarken namaz, kalabalık bir cemaat ile eda edildi.

Yüzbinlerce öğrenci yetiştirdi

Cenaze namazı öncesi açıklamada bulunan Ortak Değerler Platformu sözcüsü Hüseyin Polat, Yusuf Abdullah el-Karadavi’nin, hayatını dair bilgiler paylaştı. Polat, Karadavi’nin, gençliğinin ilk yıllarından itibaren Müslüman Kardeşler hareketine katıldığını anımsatarak, “Şehit, İmam Hasan el-Benna’dan çok etkilendi. Müslümanların kaybettikleri güçlerine tekrar kavuşmaları için İslam’ı gerçekten yaşamaları gerektiğine inandığı için bu yolda durmadan duraksamadan çalışmak ve bu uğurda mücadele etmek gerektiğine inandığı ve mücadele ettiğinden dolayı defalarca Mısır’ın zindanlarına atıldı. En son 1977 yılında ülkesini terk edip Katar’a hicret etmek ve orada yaşamak zorunda kaldı. Fakat hayatı boyunca İslami mücadelesinden hiçbir zaman geri durmadı, zalimlere boyun eğmedi, taviz vermedi, dünyaya ve dünyalıklara meyletmedi. Yüzbinlerce öğrenci yetiştirdi, gerek örnek şahsiyetiyle gerekse de yazdığı onlarca eseriyle milyonlarca insanı derinden etkiledi. Çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğundan iyi bir hatip, tekrara düşmeyen ve özgün konularda çalışan bir yazar, gençliğin şiirlerini hem ezberleyen, söyleyen hem de besteleyen bir şairdi. Birçok önemli, hassas konuda 150’ye yakın eseri bulunan Üstadın eserleri birçok dünya diline çevrildi. 50 den fazlası Türkçeye çevrilmiştir. Eserlerindeki geniş ufku, Kur’an ve tertemiz Sünnet’e bağlılığı göze çarpan Üstad Karadâvî, ayrıca İslâm fıkhının yenilenmesi ve uygulanabilir mahiyette kolaylaştırılması yönlerine özellikle vurgu yapmaktaydı” dedi.

Müslümanların dertleriyle ilgilendi

Üstad Karadavi’nin, ilerlemiş yaşına rağmen başta Filistin olmak üzere dünyadaki Müslümanların dertleriyle ilgilendiğine dikkat çekerek, “Pek çok ilmi ve kültürel kuruluşa üye olan Yusuf el-Karadavi, aynı zamanda kurulduğu günden beri İslami bankaları ilmi ve idari yönlerden destekleyip, gelişmeleri için çaba sarf etti.  Kurduğu ve yıllarca başkanlığını yaptığı Dünya Müslüman Alimler Birliğinin açıklamasında ifade edildiği üzere, Ömrünü İslam’ın hükümlerini açıklamaya adayan Allame, Üstad Yusuf el-Karadavî, 26 Eylül 2022 tarihinde, geçen pazartesi günü, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün Duha’da kaldırılırken dün ve bugün tüm İslam dünyasında gıyabî cenaze namazları kılındı.  Bizler de ORTAK DEĞERLER PLATFORMU olarak, boşluğu kısa sürede doldurulamayacak örnek insan, büyük âlim, mürşid, müceddid, mücahid, Üstad Yusuf el-Karadavî’ye Allah’tan rahmet ve mağfiret dilerken, İslam Ümmetinin başı sağ olsun, Mekânı cennet, makamı âlî olsun, diye dua ediyoruz. Rabbimiz, cümlemizi Hz. Peygamber’in Liva-u’l-hamdi altında Peygamberiyle buluşabilen, havz-ı kevserinden içen kullarından eylesin” diye konuştu.