Aksa'dan iddialara yanıt

Aksa Malatya Doğalgaz, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan Mahallesi'nde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi'nde ısınma problemi yaşandığı iddialarına yanıt verdi.

Aksa'dan iddialara yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada; sorunun dağıtım şirketinden kaynaklı olmadığına dikkat çekilerek, iç tesisat proje içerisinde yer alan doğal gaz yakıcı cihazlara ait kapasite bilgileri arasında farklılık olması nedeniyle proje onaylanmadığı vurgulandı. 

Geçtiğimiz günlerde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan Mahallesi’nde hizmet veren Aile Sağlığı’na doğalgaz verilmediğinden çalışanların soğuktan donduğu iddia edilmişti. Aksa Malatya Doğalgaz, iddialara yanıt verdi.

Yapılan açıklamada; “İlgili haberde, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şahnahan Mahallesi’nde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi’nin doğal gaz dönüşüm işlemlerini tamamlanmasına rağmen doğal gaz kullanamadığı, bunun nedeninin ise Aksa Malatya Doğalgaz’ın gaz arzını sağlamaması olduğu belirtilmektedir.  Şahnahan Sağlık Merkezi’ne ait doğal gaz yakıcı cihazlara ait kapasite bilgileri ile iç tesisat proje içerisinde yer alan doğal gaz yakıcı cihazlara ait kapasite bilgileri arasında farklılık olması nedeniyle proje onaylanamamış olup sürecin hızla çözüme ulaşması için Şahnahan Aile Sağlık Merkezi yetkilileri bilgilendirilmiş, 27.11.2023 tarihinde başlatılan ek süreç 04.12.2023 tarihinde tamamlanmıştır. İlgili aile sağlığı merkezinde doğal gaz kullanımının bir an önce başlaması için sertifikalı iç tesisat firması tarafından tesisatın revize edilen projesinin tarafımıza onaya sunulması ve akabinde tesisatın projeye uygun olarak yapılması gerekmektedir.  Başvurular şirketimize ulaştıktan sonra ekiplerimiz tarafından gerekli kontroller hızlı bir şekilde yapılarak uygun bulunması halinde tesisat kontrol uygunluğu verilecektir. Akabinde kullanım sözleşmesinin yapılmasını takiben güvenli gaz arzı sağlanacaktır.  Hassasiyetle belirtmek isteriz ki, ekiplerimiz doğal gazı tüm vatandaşlara bir an önce ulaştırmak gayretiyle hareket etmekte ve abone bağlantı işlemlerini mümkün mertebe en kısa sürede gerçekleştirmektedir.  Anlayışınız için teşekkür eder, kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri kullanıldı.