Akçadağ ve Doğanşehir'e var, merkeze yok!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da eğitime yönelik yatırımlar devam ediyor. Bu kapsamda Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde yapılması planlanan öğretmenevi projeleri yatırım programına alınırken, Malatya merkezde yapılması planlanan öğretmenevinin programa alınmaması ise dikkat çekti.

Akçadağ ve Doğanşehir'e var, merkeze yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’yi ziyaret etti.

Akçadağ ve Doğanşehir'e var, merkeze yok!

Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak, Malatya’ya eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, 2023 -2024 yatırım programına alınan proje sayısının 105, derslik sayısının bin 638 olduğunu, Akçadağ ile Doğanşehir Öğretmen Evi projelerinin de yatırım programına alındığını Doğanşehir Ortaokulu, Durucasu Anaokulu, İnönü Ortaokulu ve Tev Anaokullarındaki inşaat çalışmalarının ise tamamlandığı ifade etti.

Yatırımlarla, deprem öncesinde var olan derslik sayının çok üstüne çıkılacağını vurgulayan Ölmeztoprak, Malatya’ya desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’ye teşekkürlerini sundu.