AK Parti'den istifa ettiler

AK Parti Malatya Battalgazi Belediye Başkan adayının açıklanmasının ardından aday adayı Ali Ekinci, kendisine destek veren eski belediye başkanları ve bazı ilçelere encümen üyeliği için başvuruda bulunan 19 AK Partili üye, partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Ekinci, Malatya'da milletin iradesine saygı göstermeyen Malatya halkı ile Cumhurbaşkanı arasına set koyan halkın iradesini ipotek altına almaya çalışan bir menfaat şebekesi olduğunu söyledi.

AK Parti'den istifa ettiler

Halkın hür iradesi ile anketlerde ezici çoğunluğun hiçe sayıldığını kaydeden Ekinci, “Malatya’da milletin iradesine saygı göstermeyen Malatya halkının seçmeni ile Cumhurbaşkanı arasına set koyan, halkın iradesini ipotek altına almaya çalışan bir menfaat şebekesi var. Gerçekleri konuşan herkesi ve herkesimi çeşitli aslı olmayan iddialarla suçlayıp, yukarıya farklı ve kendi lehine olacak şekilde yansıttılar. Halkın hür iradesi ile anketlerde ezici çoğunlukla seçtiği güçlü olan adayların değil, akraba ve şirket ortaklarını, kendilerine itaat edecek adayları kulis odalarında 5'li ittifak ve menfaat çetesi ile karara bağlayıp Cumhurbaşkanı'nın takdiri diye yine bu millete dayattılar. Bu değerli arkadaşlara ve toplu istifadan başka çare bırakmadılar. Bu tepki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a değil, Malatya’da Cumhurbaşkanının adını kullanarak menfaatleri için çalışan halkı değil, kendilerini düşünen halkın iyi niyetini kendi kötü emellerine alet eden çete gibi millete musallat olan menfaat şebekesinedir” dedi.

BİZ BİRİLERİNİN UŞAĞI DEĞİLİZ

Bazı menfaat grupların az olsun bizim olsun anlayışı ile hareket ettiklerini iddia eden Ekinci, “Bu kardeşlerimiz sadece toplumun duygularına tercüman oldular. Bizde toplumun sesi olacağız ve toplumun hizmetine talip olduğumuz gibi birilerinin uşağı değil, halkın hizmeti için var gücümüz ile çalışacağız. Biz halka hizmet hakka hizmet aşkı ile yola çıktık. Bu doğru yolda gelecek her tepkiye göğüs gereceğiz. Biz kendimizi halka adadık. Bu tepki sadece bize ait değildir. Malatya genelinde devam etmektedir. Malatya'mızın Pütürge'sinde Doğanyol, Akçadağ, Kuluncak, Hekimhan ve diğer ilçeler de tepeden inme adaylar göstermişlerdir. Bizler halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz ve onların isteği doğrultusunda hareket etmekteyiz” diye konuştu. İstifa dilekçelerini sunanlar: “Ali Ekinci, Abdulvahap Şerefhanlı, Mustafa Karaman, İbrahim Halil Erdal, Mehmet Tan, İbrahim Karadeniz, Cumali Ekin, Şükrü Arıkan, Osman Bereket, KasımTilbaç, Muhittin Tuhan, Necmettin Polatbaş, Selahattin Zincirkıran, Yusuf Tektaş, Abuzer Tetik, Sami Daşkıran, Mehmet Bayer, Dilek Ekinci, Züleyha Kutlutürk.”