AK Parti'de istifa izni

AK Parti'de ilçe başkanlarının dört gözle beklediği karar çıktı. Malatya'da belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları 25 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında istifa edebilecek. İstifa edebilecek ilçe başkanları arasında Hekimhan, Arapgir, Yeşilyurt ilçe başkanları da bunuyor.

AK Parti'de istifa izni

İL BAŞKANI İHSAN KOCA FİKRİNİ SUNACAK

AK Parti yönetimi, seçim hazırlıkları kapsamında teşkilat yöneticilerini gruplar halinde bu hafta genel merkeze çağıracak. Bugün genel merkezde olacak AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, genel başkan yardımcıları tarafından düzenlenecek toplantılara katılacak ve belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları hakkında fikirlerini aktaracak. Koca’nın temayülde ise, ilk iki de çıktığı ve teşkilatın önemli bir destek verdiği belirtildi.

KOMİSYON TEK TEK ODAYA ALACAK

Başkan Koca’nın ardından Genel Merkeze davet edilecek ilçe başkanları da komisyon tarafından tek tek odaya alınarak görüşleri alınacak. Komisyon, ilçelerin özelliklerine göre başkanlara farklı sorular yöneltilecek. Seçimlerin o ilçede nasıl kazanılabileceği, oyların nasıl arttırılabileceği yönündeki görüşleri sorulacak. Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları 25 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında istifa edebilecek.

KİMLER İSTİFAYI DÜŞÜNÜYOR?

İlçe başkanları arasından Arif Tutal (Akçadağ), Mehmet Tümer (Arapgir), Osman Güder (Battalgazi), Adil Ağcan (Hekimhan), Muhammed Yalçınkaya (Yeşilyurt), Mikail Sülük (Pütürge) ve Cemal Çiçek’in (Kale) adaylık için görevlerinden istifa etmeyi düşündükleri biliniyor. Ayrıca, Büyükşehir için kulislerde Hacı Uğur Polat, Selahattin Gürkan, İhsan Koca, Ali Bakan ve Sami Er’in isimleri güçlü bir şekilde dillendiriliyor.