Ak Parti'den sürpriz hamle

Ak Parti Malatya'da, 2019 yerel seçimlerinde kendilerine rakip olan iki güçlü ismi kontenjandan meclis üyeliğine aday gösterdi.

Ak Parti'den sürpriz hamle
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Malatya’da, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için meclis üyeliği aday listesini açıkladı. Listede, dikkat çeken ise 2019 seçimlerinde Ak Parti'ye rakip olan iki ismin kontenjandan meclis üyeliğine aday gösterilmesi oldu.

Ak Parti'den sürpriz hamle

Ali Ekinci Belediyecilikte tecrübeli

Ak Parti’de, Malatya'da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından merakla beklenen belediye meclis üyeliği aday listeleri Ak Parti Malatya İl Başkanlığı’nca kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklanan listede, 2019 seçimlerinde Ak Parti adaylarına karşı yarışan iki ismin, kontenjandan meclis üyesi adayı gösterilmesi dikkat çekti. 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Battalgazi ilçesine belediye başkan adayı olan Ali Ekinci, bu kez Ak Parti’nin kontenjan grubundan Bayram Taşkın’ın listesinde yer aldı. 
1991-2004 yılları arasında Malatya Hanımınçiftliği Belediye Başkanlığı yapan belediyecilik konusunda tecrübeli bir isim olarak bilinen Ali Ekinci, şehrin yeniden inşasına katkı sunacak.

Ak Parti'den sürpriz hamle

Erkan Özgür Deprem Uzmanı

Yine 2019 yerel seçimlerinde CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olan Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı olan Erkan Özgür’de, Ak Parti’nin kontenjan grubundan Prof. Dr. İlhan Geçit’in listesinde yer aldı. Erkan Özgür, deprem konusunda uzman bir isim olarak tanınıyor.  

Bu durum Malatya kamuoyunda, Ak Parti güçlü muhalifleri yanına çekerek, “Yeni küskünlüklerin oluşmaması ve seçimi sorunsuz bir şekilde sonuçlandırmak” istiyor şeklinde yorumlanıyor.

Ak Parti Malatya İl Başkanlığı, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Belediye Meclisi Aday Listesi'ne buradan ulaşabilirisiniz. Tıklayın. 

Ak Parti'den sürpriz hamle