Ahilik Hayat Felsefesidir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Ahilik Haftası mesajında ahilik kültürünün toplumun ahlaki ve ekonomik değerlerini şekillendirdiğini, bin yıllık bu mirasın toplumsal dayanışmayı ve iş ahlakını en güzel şekilde yansıttığını vurguladı.

Ahilik Hayat Felsefesidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında ahilik kültürünün milletimizin ahlaki ve ekonomik değerlerini asırlardır şekillendirdiğini belirten Başkan Geçit, “Ahilik, asırlardan beri süregelen en kıymetli miraslarımızdan biridir. Toplumsal dayanışmayı ve adalet anlayışını en güzel şekilde yansıtan bu felsefe, insanı temel alarak iş ahlakı, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma ilkelerini ön planda tutmuştur" dedi.

Başkan Geçit, ahilik kültürünün bin yıl öncesine dayandığını ve toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı temel aldığını ifade etti. Ahi Evran-ı Veli'nin öncülüğünde doğan bu anlayışın sadece ticaret ve zanaatkârları değil, tüm toplumu etkilediğini, sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik düzenin kurulmasında büyük rol oynadığını belirtti.

Ahilik kültürünün bugünün dünyasına da ışık tuttuğunu söyleyen Başkan Geçit, "Ekonomik kalkınmamızda önemli rol oynayan esnaf ve sanatkârlarımıza sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, Ahilik Haftası vesilesiyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızın haftasını kutluyorum" ifadelerini kullandı.