Ağbaba'dan ittifak açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Üyesi Veli Ağbaba, Malatya Barosunu ziyaret etti. Ziyaret esnasında gündeme dair açıklamalarda bulunun Ağbaba, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için Millet adayının Malatya'da ortak adayla seçime gireceğinin sinyallerini verdi.

Ağbaba'dan ittifak açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Üyesi Veli Ağbaba, Malatya Barosuna ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında gündeme dair bir çok konuda açıklamalarda bulunun Ağbaba, 'yaklaşan yerel seçimlerde ittifak kurulacak mı?' sorusuna, "Bizim arzumuz Malatya özelinde bir ittifakın kurulmasını isteriz ve öncülük de ederiz" cevabını verdi.

Ricalarda bulunduk

Adliye sorunu için Veli Ağbaba'nın destek verdiğinin altını çizen Malatya Baro Başkanı Onur Demez, "Deprem sürecinde meslektaşlarımızın sıkıntılarından ötürü gösterdiği çözümler için çok teşekkür ediyorum. Kısa süre önce Malatya’daki Adalet Sarayı problemini kendilerine zikretmiştik. Bu konuda da bize bir takım desteklerde bulundu. Bugün de 24 Ağustos’taki ihalenin bir an evvel bitmesi noktasında bir takım ricalarda bulunduk" dedi.

Gurur verici

Deprem sonrası baro çalışmaları ve avukatların sorunlarına değinen Ağbaba, "Birçok avukatımız çalıştıkları iş yerlerini, belgelerini, bilgisayarlarını kaybetti. Büyük bir mağduriyet yaşandı. Buna rağmen deprem sürecinde Baro olarak Malatya insanının yanında olduğunuz. Ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de sevilen sayılan bir Malatyalının olması gurur verici bir şey.  Sizden önceki Baro Başkanımızın Türkiye Barolar Başkanı olması önemli. Biz Malatya Milletvekili ve Malatya milliyetçisi olmamızdan dolayı hangi siyasi görüşten olursa olsun, hem bürokraside hem çeşitli yerlerde göreve gelmesini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Malatyalı olarak çok mutlu olduk

Geçtiğimiz günlerde dünya kamuoyunda yer alan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen dörtlü çapraz karaciğer nakli konusunda Ağbaba, Malatyalı olarak çok mutlu olduk" açıklamalarını yaptı.

Adliye büyükşehire yakışır olmalı

Malatya'da yapılması planlanan yeni adliye binasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Veli Ağbaba, " Adliye 6 binada hizmet veriyor bu vatandaşı bile rahatsız ediyor. Aracı olmayan vatandaşın adliyeye gitmesi saatler sürüyor. Vatandaş için de sorun oluyor. bu nedenle Malatya'nın en acil çözülmesi gereken sorunlardan biri yeni bir adliye binasının yapılmasıdır. Adliye binasını yaparken geleceği düşünmek lazım en az 50 yıllık hizmet verecek şekilde yapılması gerekiyor.  Avukatlarımızın, hakimlerimizin ve vatandaşların birlikte rahat bir şekilde çalışacağı bir ortam olmasını istiyoruz. Malatya Büyükşehir'e yakışır bir bina istiyoruz. 130 Milyon lira bütçe ayrıldığını görüyoruz. Bu bütçe binanın kısa sürede yapılması için yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Malatya'da ortak aday olmasını isteriz

Ortak aday konusunda açıklamalarda bulunan Ağbaba, "Görüşmeler genel merkez bazında devam ediyor. Bizim arzumuz Malatya özelinde bir ittifakın kurulmasını isteriz ve öncülük de ederiz.  Bir ittifakın kurulması da önemli olur. Anlaşılıyor ki, Cumhur İttifakı birlikte seçime gidecek bizde seçime birlikte girmenin doğru olduğu kanaatindeyim" dedi.