Ağbaba Barış'a söz vermiş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan İl Kongresinde konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba'yı taraf tutmakla eleştirdi. 

Ağbaba Barış'a söz vermiş

Mevcut il başkanı Barış Yıldız ile rakibi Yunus Gök yarıştığı kongrede konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, il yönetimini sert eleştirdi. Kızıldaş, milletvekili Ağbaba’ya “Bu parti sizin malınız değil, kimseye söz veremezsiniz” dedi. 
Parti il başkanlığı için Milletvekili Veli AĞbaba’yı arayarak konuşmak istediklerini belirten Kızıldaş, “Arapgir, Arguvan ve Hekim Belediye Başkanları olarak vekilimizi aradık. İl kongresine yönelik bir değerlendirme yapmak istediğimi söyledik. Bir araya geldik.  Mevcut il başkanımıza bir tepkinin olduğunu, Malatya’da partinin büyümesi için belediye ve ilçe başkanlarıyla, partiye emek vermiş kanaat önderleriyle kolektif bir anlayışla, yeni bir il başkanı bulalım ve onu seçelim dedik. Ama ne yazık ki gelin görün ki vekilimizin bize verdiği cevap, ben Barış’a söz verdim. Vekilim bu parti sizin malınız değil. Kimseye söz vermezsiniz. Evet, burada il başkanlığı ve il yönetimini seçeceğiz. Ama beraberinde seçeceğimiz kurultay delegeleriyle genel merkezde genel başkanımızı seçeceğiz. Onun için bu kurultay çok önemli. İl Başkanları emir eri olmamalı. İl başkanları talimatı sadece genel merkez ve genel başkandan almalı” diye konuştu.