Ağam bizimle eğlenir

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, zabıta haftasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konser etkinliğini eleştirdi. Mesajla vatandaşları uyarırken, konser verilmesini eleştiren Yıldırım, 'Hemşerimiz Rahmetli Kemal Sunal'ın Dediği Gibi 'Ağam Bizimle Eğlenir' dedi.

Ağam bizimle eğlenir

Geçtiğimiz gün Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından zabıtalara yönelik verilen konsere Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım'dan tepki geldi. Yıldırım, belediyenin tutarsız davrandığını söyledi. 

Belediye tutarsız

Mesajla vatandaşları uyarırken, konser verilmesini eleştiren Yıldırım;"Korona virüs yayılımı için ya tedbirsizlik deyin ya duyarsızlık deyin ya da kader-i ilahi deyin bu virüs artık hayatımızın gerçeği. Evet, tedbirler bir yere kadar ancak tedbirsizlik kabul edilemez. Birey tedbirsiz olabilir ancak bireyi ve toplumları ister halkın iradesiyle başa gelen ister atama ile gelenler için tedbirsizlik olamaz. Eğer bir toplumda akil kişiler, yönetici kişiler bir işi yanlış yapıyorsa o işi halka doğrusunu yapın diyemez. Bu doğrultuda Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin halkı virüse karşı dışarıya 15 gün boyunca çıkmama noktasında uyarırken aynı zamanda konserler, kongreler düzenlemeleri belediyenin tutarsızlığını göstermektedir. Son bir ayda ilimizdeki virüs artışına binaen bu organizasyonları doğru bulamadığımızı ifade etmek istiyoruz" diye konuştu. 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü; "Gel gelelim Malatya büyükşehir belediyesine. Geçtiğimiz günlerde halka gerekmedikçe sokağa çıkma noktasında mesaj atılıp, camii hoparlörlerinden telkinler yapılırken aynı anda Zabıta Amirliği Kuruluş yıldönümü nedeniyle konserler düzenleniyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ya belediye birimleri arasında bir koordinasyon problemi mi var acaba ? Birim dışarı çıkmayın mesajı atarken diğer birim ise konser düzenliyor. Bunları söylememizdeki tek ve yegane amaç bu halkın iyiliğidir. Bu dönemde siyaset olmaz bu siyaset değildir. Bizi başkalarıyla karıştırma bahtsızlığına düşenler başarılı bir iktidar süreci geçiremez. Biz muhalefetiz ama biz çamur at izi kalsın muhalefeti değiliz. Bu doğrultuda lütfen her gün vakaların ve ölümlerin yaşandığı ilimizde yöneticilerimiz, idarecilerimiz dikkatli adımlar atarak bu virüs illeti sürecini güzel ve en az kayıpla atlatılması temennisindeyiz. Toplu organizasyonları erteleyelim , siyasi kongreleri erteleyelim.  Bu vesile ile virüsten dolayı vefat edenlere Allah'tan rahmet ve virüsten dolayı karantinada olanlara acil şifalar niyaz ederiz" şeklinde konuştu.