AFAD'tan tenteli çözüm

Malatya AFAD İl Müdürlüğü, Kapalı Çarşı üstünde kurulan hak sahipliği başvuru noktalarında, sıcak hava altında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların işlemlerini hızlandırmak yerine çözümü konteyner üstüne yerleştirdikleri tentede buldu.

AFAD'tan tenteli çözüm

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AFAD, afetzede hak sahiplerinin başvurularını yapabilmesi için kapalı çarşı üzerinde konteyner başvuru noktaları kurdu. Başvuru noktalarında uzun kuyruklar oluşurken, sabahın erken saatlerinde ofis önünde bekleyen vatandaşlar, işlemlerin ağır bir şekilde devam ettiğini ve çok az kişinin çalıştığını belirtti. AFAD’ın 4 konteynerden sadece 2 tanesini kullanması vatandaşların tepkisine yol açtı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan mağduriyeti haberimize yer vermemiz sonrası Malatya AFAD İl Müdürlüğü, çözümü işlemleri hızlandırmak yerine, konteyner üzerine yerleştirdikleri tentede buldu.

Sorun AFAD’ta değil, güneşte!

Gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, sabah saatlerinde başvuru noktalarına geldiklerini ancak işlemlerin çok geç saatte tamamlandığını dile getirdi. Başvuru noktasında bulunan 4 konteyner ofisten sadece 2’sinin kullanılması, işlemlerin yavaşlamasına yol açarken vatandaşların da tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, bu durumun çözülmesini talep ederken, yetkililer çözüm olarak konteyner üzerine tente taktı.