Adliye binası başka bahara kaldı

Malatya'da yıllardır 'yapıldı-yapılacak' denilen yeni adliye binasının bu yılda yapılamayacağı ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı, yeni binanın yapımı yerine iş mahkemelerini MATİM iş merkezindeki binaya taşınmasına karar verdi ve binanın onarım işi için 1 milyon 675 bin lira harcanacak.

Adliye binası başka bahara kaldı

ONARIM İÇİN 1 MİLYON 675 BİN LİRA HARCANACAK

Malatya’da 27 yıl önce faaliyete geçen fakat şuanda ihtiyacı karşılamaktan uzak hale gelen adliye binasında icra daireleri yoğunluk nedeniyle başka binalarda hizmet veriyordu. Yetersiz kalan mevcut binada bu kez iş mahkemelerinin MATİM iş binasına taşınması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı, MATİM iş binasının mahkeme binasına uygun hale getirilmesi için ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 880 bin 759 lira olan onarım işi için 1 milyon 675 bin lirayla en düşük teklifi veren firma 4 ay içerisinde işi bitirmiş olacak.

MALATYA BAROSU “BEYLERDERESİNE” YAPILSIN DİYOR

Yeni adliye binasının kente kazandırılması noktasında Beylerderesi mevkiinde bulunan 27,4 dönümlük eski köy hizmetleri arsası için proje ihalesi Bakanlık tarafından yapılmış ve bütçe sorunu da çözülmüştü. Ancak daha sonra siyaset kurumunun birbiri ile anlaşamaması üzere çok ciddi bir sıkıntıya girildi. Sonrasında yeni adliye binası ile ilgili askeri hastanenin bulunduğu alan teklif edildi, Yimpaş’ın olduğu bölge teklif edildi, şuanda yeni adliye binası ile ilgili üç ayrı yer gündemde fakat Malatya Barosu yeni adliye binasının Beylerderesi bölgesine yapılmasını arzuluyor.