Adıyaman'da geleneksel lezzet hazırlığı

Adıyaman'da Ramazan bayramı öncesi geleneksel lezzetler hazırlanmaya başlandı. Bayram yoğunluğunun başladığını dile getiren Esnaf Enes Keskin, 'Adıyaman'da örf ve adettir. Evleri olmasa bile çadırlarında bayram ziyaretleri devam ediyor onun için bayram siparişleri almaya devam ediyoruz' dedi. 

Adıyaman'da geleneksel lezzet hazırlığı

Yaklaşan bayram öncesi Adıyaman’da yaşayan vatandaşlar memleketlerine geri dönmeye başladılar. Memleketlerinde bayramı geçirmek, vefat eden yakınlarını mezarlıkları ziyaret etmek için geliyorlar. Ramazan ayının ardından bayram için tatlı siparişleri veriliyor. Adıyaman’da deprem öncesi 60-70 pastane bulunuyordu depremden sonra bu iş yerlerinin yarısına yakını yıkıldı. Sağlam kalan imalatçılarda Ramazan bayramı için fıstıklı baklava ve cevizli baklavanın yanı sıra birçok tatlı çeşidinin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kentte geçen bayramda 600-700 kg tatlı satışı gerçekleşirken,  bu yılın Ramazan ayının ilk gününden itibaren siparişler bir tona kadar ulaştı. 
Tatlı siparişleriyle ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Tatlı Salonu İşletmecisi Enes Keskin, 20’den fazla personelle çalıştıklarını belirterek, “Ramazan ayında yoğunluğa göre sayı artabiliyor. Gecen yıl ramazan ayı öncesi satışlar normaldi. Ramazan ayının gelmesiyle beraber satışlar iki katına çıktı. Bunun nedeni de Ramazan ayında resmi kuruluşların konteyner yemekleri ve tatlı ihtiyaçları toplu şekilde karşılanıyor. Birkaç günde bayram yoğunluğuna girdik. Adıyaman’da örf ve adettir. Evleri olmasa bile çadırlarında bayram ziyaretleri devam ediyor onun için bayram siparişleri almaya devam ediyoruz. Kaç gündür yoğunluk başladı” diye konuştu.