Adaylıktan çekilmemesini engelleyen Malatyalı bir muhtarmış!!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 13 yıl sonra koltuğunu Özgür Özel'e kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesi adaylıktan neden çekilmediğini ilk kez anlattı.

Adaylıktan çekilmemesini engelleyen Malatyalı bir muhtarmış!!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in yeni genel başkan seçildiği CHP 38. Kurultayı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, Kurultay'da ilk turun ardından adaylıktan çekilerek rakibi Özgür Özel’in elini kaldırmasına neyin engel olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun Malatyalı bir muhtar tarafından, adaylıktan çekilirseniz, 'hakkımı helal etmiyorum' sözünün üzerine ikinci turda çekilmediği iddia edildi. Açıklamada, "Onların hepsi çok önemli değil de önemli olan orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz' dedi. Öyle deyince de tabii akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu. İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar.”