Adana'da protokol imzalandı! Malatya'da da Uygulanacak...

DAİMFED Federasyon Başkanı Mustafa Karslıoğlu, hükümlü ve denetimli serbestlikteki bireylerin iş makinesi operatörlüğü eğitimi alarak deprem bölgelerinde onlarca hayat kurtardığını vurguladı. Adana'da imzalanan protokolün Malatya'da da uygulanması için çalışmalar başlatıldı.

Adana'da protokol imzalandı! Malatya'da da Uygulanacak...

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri (DAİMFED) Federasyon Başkanı Mustafa Karslıoğlu, hükümlü ve denetimli serbestlikteki bireylerin iş makinesi operatörlüğü eğitimi alarak deprem bölgelerinde onlarca hayat kurtardığını belirtti. Bu kapsamda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile imzalanan protokolün Malatya'da da uygulanmasının önemi vurgulandı.

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve DAİMFED Adana ile Malatya yönetim kurulu üyeleri, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete'yi ziyaret ederek bu konuyu ele aldı. Ziyarette, DAİMFED'in sektördeki işçi sorununu çözmek amacıyla Adana'da başlatılan eğitim protokolünün Malatya'da da hayata geçirilmesi gerektiği konuşuldu.

"İş Kazandırma Gayreti İçinde Olmaya Devam Edeceğiz"

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, protokolün önemini şu sözlerle dile getirdi: "Hükümlü ve denetimli serbestlik iş makinesi operatörlüğü eğitiminden sonra sertifika alan operatörler deprem bölgesinde onlarca hayat kurtardı. Malatya'da da yapacağımız protokolde, bizler müteahhitler olarak adalet için gerekli her hizmetin içerisinde olmaya devam edeceğiz."

Karslıoğlu, cezaevlerinde hükümlü ve yükümlü bulunan bireyler arasında terör ve yüz kızartıcı suçlar dışında kalanlara iş makinesi operatörlüğü ehliyeti sağlayarak iş gücü açığını kapatmayı ve insanlara iş kazandırma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Malatya'da Yeni Protokol İçin İlk Adımlar Atıldı

Adana'da başarıyla uygulanan ve iş gücünü artırarak topluma kazandırmayı amaçlayan bu protokolün Malatya'da da uygulanması için ilk adımlar atıldı. Ziyaretin sonunda, DAİMFED yönetimi Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete'ye bir tablo takdim etti.

Malatya'da yapılacak olan bu yeni protokol, bölgedeki iş gücü sorununu çözmekle kalmayacak, aynı zamanda hükümlü ve denetimli serbestlikteki bireylere yeni bir hayat kurma şansı tanıyacak. DAİMFED'in bu girişimi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.