Acıya birlikte ortak oluyoruz 

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde ağır bir şekilde etkilenen Malatya'da, enkaz kaldırma çalışmaları için yardımda bulunan kamyon şoförü Tahir Bakır, 'Görevimizi en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz, her türlü göreve hazırız' dedi.

Acıya birlikte ortak oluyoruz 

 Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya’da enkaz kaldırma çalışmaları için birçok ilden yardımlar geldi. Bitlis’ten, Malatya’ya enkaz kaldırma çalışmalarına katılan kamyon şoförü Tahir Bakır, acıya birlikte ortak olduklarını ve Malatya’ya yardım amacıyla geldiklerini söyledi.

Vicdanı sorumluluğu var

Çalışmaların zorluğundan bahseden Bakır, önlem alarak, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti. Bakır, şunları kaydetti: “Bir binanın enkazını kaldırırken, başka bir bina çökebiliyor. Elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz. Zor olsa da katlanmak durumdayız. Hepimizin vicdanı bir sorumluluğu var”

‘Geldiğim için mutluyum’

Malatya’nın Bitlis’e daha yakın olduğunu söyleyen Bakır, yardım için ilk olarak Malatya’yı seçtiklerini belirtti. Bakıri, Malatyalılarında tedirginliğinin devam ettiğini sözlerine ekleyerek, “Elimizden geldiğince iyi geçinmeye,  onlarla diyalog kurarak çalışıyoruz. Sıkıntılarını dinliyoruz ve onları anlıyoruz. Bitlis’tekiler, depremin ilk gününden beri bir akrabasına, kardeşine yardım edecek gibi harekete geçti. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Gelmek isteyenler oldu ancak görevli olmadıkları için bu mümkün olmadı. Geldiğim için mutluyum. Bir aydan fazla ailemden uzak kaldım. Merak ediyorlar beni. Ancak her şeye razıyız.  Görevimizi en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Her türlü göreve hazırız” diye konuştu.