Acillerde yoğunluk 4-5 kata çıktı! Hastane dolup taştı

Kış ayının gelmesiyle birlikte havalar soğudu, grip vakalarıyla aciller dolup taştı. Ülke genelinde artış gösteren üst solunum yolu enfeksiyonu vakaları Malatya'da da kendisini gösterdi. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil bölümü hastalarla doldu. Yaşanan yoğunluğa yetişemeyen doktor ve hemşireler çaresiz kaldı. Acil bölümünde tedavi olan hastalar uzun kuyruklarda sıra beklemek zorunda kaldı.

Acillerde yoğunluk 4-5 kata çıktı! Hastane dolup taştı

Kış mevsiminin olmasıyla gribal enfeksiyon yaşadıklarını ve hasta olduklarını söyleyen vatandaşlar, tedavi görmek için geldiklerini hastanede uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldıklarını, personellerin yetersiz olduğunu ve yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istediler. Kışın gelmesiyle birlikte aniden değişen hava sıcaklığı, vatandaşların sağlığını olumsuz etkiledi. Hava değişikliğinden dolayı grip ve soğuk algınlığında ciddi artış meydana geldi. Vatandaşların öksürük, ateş, burun akıntısı, halsizlik, boğazda tahriş, baş ağrısı gibi şikâyetlerle acil servislere akın etmesi sonrası, yoğunluklar arttı. Hastanelerde yaşanan yoğunluğa yetişemeyen doktor ve hemşireler çaresiz kalırken vatandaşlar ise sağlık sisteminin yetersizliğinden dolayı mağdur oldu.

Hasta kayıt ve yeşil alanda uzun kuyruklar oluştu

Polikliniklerde sıra bulamayan vatandaşlar, acillere akın etti. Hastane acillerinde bulunan ve hastaların aciliyet durumunu simgeleyen yeşil, sarı ve kırmızı alanlardan oluşan alanlardan yeşil bölümde hastaların yoğunluğunda artış yaşanıyor. Öksürük, yüksek ateş ve halsizlik şikâyeti ile acillerin aşırı dolması sağlık çalışanlarının da yükünü arttırdı. Ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle acile gelen vatandaş, hastaların çok fazla olduğunu, sağlık personellerinin hastaya yetişemediğini kan vermek için uzun süre beklediğini belirterek bu duruma çözüm bulunmasını istedi.  Hasta oldukları için evde tedavi olmanın zor olduğunu ve düzelmeleri için tıbbi müdahalenin şart olduğunu belirten hastalar, iyileşmek için hastaneye geldiklerini ancak hasta hasta uzun süre beklediklerini vurgulayarak önlem alınmasını istedi.