Acılar hala taze

Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına depremin yıl dönümünden dolayı taziye ziyaretleri yapıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Acılar hala taze

24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti. Malatya’nın Doğanyol ilçesinde 4 kişiyi hayattan koparan depremde, devlet tüm imkanlarını depremzedeler için seferber etti, nakdi ve ayni yardımların yanı sıra yıkılan konutların yerine depreme dayanıklı onlarca konut inşa ediliyor. Fakat depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yakınlarını kaybedenlerin acıları halen ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ile birlikte depremde Doğanyol ilçesinde hayatını kaybeden Gazel Say (32), Yusuf Ali Say (5), Ayşe Fatma Türkmen (72) ile Mustafa Kara’nın (39) ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyelerde Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. 

Devletimiz her zaman ailelerimizin yanında

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremin ilk anından beri her zaman ailelerin yanında olduklarını anımsatarak, “24 Ocak 2020 Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin birinci sene-i devriyesi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın evlerine taziye ziyaretine geldik. Allah onların hepsine gani gani rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin” dedi.

Allah, bir daha bu felaketi vermesin

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devletin ilgili kurumlarının, depremin hemen ardından verdikleri desteklerle hem merkezde hem de kırsalda yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadığını söyledi. Gıda, giyim, kira, eşya, küçükbaş ve büyükbaş hayvan, hayvanlar için yem, hayvan barınak çadırları gibi birçok kalemde depremzedelere yardımların yapıldığını ifade eden Çalık, ihalesi yapılan 5 bin 24 kalıcı konutun sosyal donatılarıyla birlikte inşa sürecine girildiğini ve 525’inin hak sahiplerine teslim edildiğini ve diğerlerinin de etaplar halinde teslim edileceğini kaydetti. Çalık, “Allah, bir daha bu felaketi vermesin, ailelerimizin acılarını paylaşıyorum. Hemşehrilerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin” dedi.