Acil tedbir alınsın

Ev kiralarındaki fiyat artışın Türkiye'nin kanayan yarası haline geldiğini ve Malatya'da asgari ücret seviyesine ulaştığına dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, hükümetin acil tedbir alması gerektiğini söyledi.

Acil tedbir alınsın

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, beraberinde il Başkan Yardımcıları ile birlikte İlke Haber Ajansı (İLKHA) Malatya irtibat bürosunu ziyaret etti. Yıldırım ve beraberindekiler, ajansın İl Temsilcisi Mehmet Aslan tarafından karşılandı. Ziyarette gündemde olan fahiş kira artışları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, ev kiralarındaki yüksek artışın Türkiye’nin kanayan yarası haline geldiğini, kiraların Malatya’da asgari ücret seviyesine ulaştığını söyledi. Yıldırım, sürekli elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte özellikle asgari ücretle çalışanların geçimlerini sağlamada ciddi manada zorlandıklarını ve hükümetin acil tedbir alması çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarruf tedbirlerinin yapılması gerektiği çağrısına Malatya’daki yerel yöneticilerin uymadığını söyleyen Yıldırım, yerel yöneticilerin 800 bin Malatyalının vebalini üstlendiğini ve onları uyarmadıkları takdirde kendilerinin vebal altında kalacaklarını kaydetti.

Bazı bölgelerde ev kiraları asgari ücretin seviyesine ulaşmış durumda

Yıldırım, "Malatya’da ev kiralarındaki artış cep yakıyor. Özellikle bazı bölgelerde ev kiraları asgari ücretin seviyesine ulaşmış durumda. Tabi sadece ödenen ev kirası değil, elektrik, doğalgaz ve su giderleri de var. Elektriğe bir yılda yüzde 50’in üzerinde zam yapılmış doğalgaz yine aynı şekilde. Bunlar hepsi üst üste geldiği zaman bir asgari ücretlinin Malatya’da normal bir evde bile şu anda yaşaması ve geçimini sağlaması ciddi manada zorlaştı. Bununla ilgili hükümetin ciddi tedbirler alması gerekir. Çünkü vatandaşlarımız özellikle de asgari ücretle çalışanlar çok mağdur oluyorlar." diye dikkat çekti.

Yerel yöneticiler tasarruf tedbirlerine hiç uymuyor!

Malatya’da yerel yöneticilerin tasarruf tedbirlerini uygulamadığına dikkat çeken Yıldırım, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili sizin aracılığınızla duyurmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız her seferinde tasarruf tedbirlerinden bahsediyor. Malatya’da Büyükşehir Belediyesi olsun diğer merkez belediyeler olsun bunlarda tasarruf tedbirlerinin olmadığını görüyoruz. Bir misafir geldiği zaman bunları en üst seviyede ağırlamalar, hediyeler vermeler. Bunlar elbette olacak ama arkadaşlar bunu abartılı bir şekilde yapıyorlar. Bir açılış yapıyorlar milyonlara yakın paraları protokol masraflarına harcıyorlar. Bir belediye başkanımız bir ilçeye ya da köye ziyaret amaçlı gittiği zaman en az belediyenin 10-15 aracıyla daire başkanlarının katılımıyla gidiliyor ve 5 dakika bir selam verip geliyorlar. Bunların hepsi tasarruf tedbirlerinin içerisinde olması gerekiyor. Malatyalı yöneticiler maalesef tasarruf tedbirlerine hiç uymuyorlar. Bizler Malatya’da arkadaşlar güzel bir çalışma yaptıklarında kendilerini takdir ediyoruz ama yanlış bir şey yaptıklarında vebali olduğundan dolayı bunları dile getirmek zorundayız. Onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz ve onları uyarmak zorundayız. Çünkü onlar 800 bin Malatyalının vebalini üstlenmişler, onları uyarmasak bizde vebal altında oluruz." dedi. Son olarak İLKHA'yı takip ettiklerini ve ulusal bazda güzel haberlere imza atıldığını kaydeden Yıldırım, ajansa yayın hayatına başarılar diledi.