Açıklarım ha!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesinde yapımına başlanan Yeni Şire Pazar'ı ile ilgili olarak, herhangi bir fiyat açıklamadıklarını ancak fiyat açıklanmadan ortaya atılan spekülasyonlarla yaptıkları başarılı çalışmaların önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi. Başkan Gürkan, 'Daha da ileri giderlerse açık açık konuşacağım' dedi.

Açıklarım ha!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının I. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında yapıldı. MASKİ Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye'de büyükşehirler arasında Malatya Büyükşehir Belediye'si kadar hiç bir yatırım yapan belediyenin olmadığını savundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yeni Şire Pazarı ile ilgili konuşan Gürkan, "Şire Pazarı yapıyoruz, her şey açık şeffaf ve berraktır.  Yapmış olduğumuz sözleşmede bunlara demişiz ki, burayı al yap, karşılığında alacağımız ortak kararla yüzde 25 sana şerh vermişiz.  Adamlar şuana kadar 100 bin liraya yakın para harcadılar, belki adamlar şu durumda çok büyük zarar ediyordur. Fiyatları daha belirlemedik. Ama ora ile ilgili öyle spekülasyonlar yapılıyor ki, bin metrelik dükkan da var 150 metrelik dükkanda var. Bin metrelik dükkanı 148 metre gibi göstermek doğru bir şey değil. Yazıktır, bu memlekete başarının önünü veya bir iş yapılacaksa bunun önünü kesmeye çalışanlara müsaade etmedik. Bu şehir hepimizin.  Şuanda adam oraya 100 milyon para harcamış 5 kuruş kazanmamış.  Bu kadar açık ve berrak olmasına rağmen millet içerisine spekülasyonlar koyuyor, buna dikkatli olun" dedi.

İleri giderlerse açık açık konuşacağım

Bu şehri geriye götürmeye çalışanların olduğunu söyleyen Gürkan, "Bu şehrin sırtında parazit gibi ur gibi olanlarla mücadele edeceğiz. Seçimle geldiniz bizlerde seçimle geldik. Bu toplumun güvenini, teveccühünü aldık, toplumun hak ve hukukunu koruma amacıyla buradayız. Birileri bir şeyler çıkararak, speküle ederek oraya bedavaya çökerek, farklı şeylere müsaade etmeyin.  Bu şehirde tüccarlar niye kaçtı gitti, dolayısıyla meclis üyeleri arkadaşlar, kimin kafasında en ufak tereddüt, şüphe, kuşku varsa gelin. Şire Pazarındaki dükkanların fiyatlarını tespit etmedik.  Çalışmalarımız sürüyor.  Çıkarttığımız rakamlar bitişiğindeki rakamların 4'te birinden az olamaz. Kimse boş yere hayale kapılmasın. Bir şey yapılıyor herkes kendi kelinin kapatılması derdinde. Bu şehri düzeltmek mecburiyetindeyiz. Algı oluşturmayla bir yere varmamız mümkün değil. Birileri diyor başkan ne diyor, duyuyorum bunları. Biz millet adına söylüyoruz. Biz yüzde 90 oy almışız. On evden 9'unun oyunu almışız, öbürü de ben veririm demiş yani, biz yüzde yüzün oyunu almışız. Başkan konuşurken millet adına, halk adına konuşuyor. Biz daha fiyatları belirlemeden spekülasyonlar çıkıyor. Sizlerden ricam bunlara dikkat edin. Bunlara müsaade etmeyeceğiz, daha da ileri giderlerse açık açık konuşacağım" diye konuştu.