AB'den Malatya'ya destek

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, iki yıl önceki Malatya ziyaretinde, Malatya'yı çok canlı çok hoş bir şehir olarak gördüğünü, deprem sonrası Malatya'nın durumunu gördüğünde hüzünlendiğini söyledi. Malatyalıların zorlukların üstesinden gelme cesareti gösterdiklerini belirten Landrut, 'Şehri tekrar canlandırma isteğini gördüm. Buraya yaptığım ziyaretin amacı ihtiyaçlar ve öncelikler konusunda detaylı bilgi almaktı. Şehri, sanayiyi ve okulları canlandırmak, konutların yapımı, destek olmak' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AB'den Malatya'ya destek

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, deprem sonrası Malatya'daki IPARD projelerini durumunu yerinde görmek ve Malatya'nın deprem sonrası toparlanma sürecinde destek olmak için Malatya'ya geldi. Ziyaretler kapsamında kentteki, kayısı işleme tesisini gezen Landrut, burada yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya'ya deprem sonrası süreçte destek olmak istediklerini belirterek, 'Avrupa olarak elimizdeki araçları buradaki ihtiyaçlar için kullanalım' dedi.

Araçları buradaki ihtiyaçlar için kullanalım

Deprem sonrasında şehri gördüğünde hüzünlendiğini hatırlatan Landrut, "Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Geçim kaynağı ve evlerini kaybeden herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İki yıl önce Malatya'ya gelmiştim çok canlı çok hoş bir şehir olarak hatırlıyorum. Dolayısıyla deprem sonrasında gördüğümde hüzünlendim. Öte yandan şehirdeki enerjiyi gördüm. Zorluklarını üstesinden gelme cesaretini gördüm. Şehri tekrar canlandırma isteğini gördüm. Buraya yaptığım ziyaretin amacı ihtiyaçlar ve öncelikler konusunda detaylı bilgi almaktı. Şehri, sanayiyi ve okulları canlandırmak, konutların yapımı, destek olmak. Bütün bu alanlarda ne yapılabilir anlamak için geldim. Bu sayede Avrupa olarak elimizdeki araçları buradaki ihtiyaçlar için kullanalım" diyerek destek olmak istediklerini ifade etti.

Rekabet ve ihracat güçlerini arttırmak istiyoruz 

Tarımsal işletmelerin depremden nasıl etkilendiğini araştırdıklarını vurgulayan Landrut,"Bunları görebilmek için geldik. Tarım bu şehir için çok önemli bir sektör. Aslında tarımda Avrupa Birliğinin Türkiye ile yoğun iş birliği yaptığı bir alan. Murat beyin temsil ettiği IPARD programı sayesinde Malatya'da ki işletmelere destek olmaya, rekabet ve ihracat güçlerini arttırmak istiyoruz. Burada yaptığımız ziyaret sonrasında da büyük bir başarı olduğunu görüyoruz "ifadesini kullandı.

Destek istedik

Malatya Ticaret Odası Başkanı Ramazan Özcan ise, Büyükelçi Landrut’a, ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “6 Şubat depreminden sonra yaklaşık 5 ay geçti. Depremin etkileri ve sonrasında IPARD'ın yapmış olduğu yatırımların ne durumda olduğunu ekonomi ve sanayinin ne durumda olduğunu görmek üzere Malatya'da. Dünyanın dört bir yanına burada 100 bin ton kayısı ihraç ediyor Malatya. Burada özellikle çilek üretiminde Malatya çok önemli bir üretim merkezine döndü. Burada da IPARD desteği aldık. Malatyalı iş adamalarının faydalanması için göstermiş olduğu gayret ile önemli bir tablo çıkıyor. Malatya depremden sonra IPARD desteklerinden daha fazla destek istiyoruz. İçeride sohbet ederken büyükelçiden daha çok destek istedik. Tekrardan teşekkür ediyoruz" dedi.