9 ayda 4 bin müdahale

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2022 yılının 9 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, 2022 yılının ilk 9 ayında 4 bin 512 olaya müdahale ettiklerini söyledi.

9 ayda 4 bin müdahale

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, gazetemize 2022 yılının ilk 9 ayının faaliyet raporunu açıkladı. Katipoğlu, 7/24 çalışarak 9 ay içinde 4 bin 512 olaya müdahale ederek vatandaşların yanı başında olduklarını belirtti. Modern araç, teknolojik ekipman, eğitimli ve tecrübeli personeli ile 2022’nin ilk 9 ayında bina, fabrika, araç, atölye, iş yeri, barınak, ot, anız, çöp, ekin, trafo, kalorifer, orman, fidanlık, bağ, bahçe ve tüp yangınları, hayvan kurtarma, mahsur kalan vatandaşların kurtarılması, göçük, kaza, su baskınları, intihar vakaları, trafik kazaları ve vatandaşlardan gelen her türlü ihbar üzerine 4 bin 512 bin olaya müdahale edildi.

Olaylara 4,5-5 dakika müdahale ediyoruz

Katipoğlu, Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası'nda İtfaiye Teşkilatı'nın 308'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. İtfaiye teşkilatı olarak her zaman hazır olduklarını vurgulayan Katipoğlu, işlerinin sadece yangın olmadığını hayatın her alanında her canlıya koştuklarını kaydetti. Malatya genelinde 19 şubede 228 personelle hizmet verdiklerini anlatan Katipoğlu, "Malatya'nın tüm noktalarında şubelerimiz mevcut, kent merkezinde ise 5 şube de hizmet vererek, olaylara çok kısa sürede müdahale etmemizi sağlamakta. Malatya itfaiyesi olarak 19 istasyonda birde 112 çağrı merkezi olmak üzere 20 farklı noktada görev yapmaktayız. 57 araç 234 personelle hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Bizlere vermiş olduğunuz destek ve güven bizlerin gücünü artırmakta. Malatya merkezde olaylara ulaşımımız maksimum 8 dakika ortalama da 4,5-5 dakika. Türkiye normlarına göre çok iyi bir rakam. Arkadaşlarımız fedakârca çalışmakta. Görev olarak sadece yangın ve doğal afetlere değil itfaiyeye ihtiyaç duyan bütün canlıların yardımına koşmaktayız. İtfaiye teşkilatımız her geçen gün kendini yenilemekte. Araç gereç noktasında, personelin yaş ortalamasının düşürülmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan dolayı ve bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

2022 faaliyet raporu

En fazla anız, çöp, ekili alan ve bahçe yangınlarına müdahale edildiğini kaydeden Katipoğlu, olaylara ilişkin rakamlar şöyle açıkladı: “Ev-çatı yangını 197, İşyeri yangını 40, ot, çöp bahçe yangını bin 144, araç yangını 123, trafik kazası, kurtarma 376, diğer 267, sel su baskını 56, boğulma 5, orman yangını 10, tehlike arz eden sarkıt, buz ve kar indirme 840, hayvan kurtarma 572, diğer faaliyetler 882, toplam    4 bin 512 olaya müdahale ettik.”