6 trafo merkezimiz var

Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) 13. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Malatya sınırları içinde 154 kV gücünde 6 Trafo Merkezi ile hizmet verdiği belirtildi.

6 trafo merkezimiz var

Türkiye Elektrik İletişim Aş (TEİAŞ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya İl sınırları içinde yer alan 6 Adet 380 kV, 23 adet ise 154 kV Enerji İletim hattının işletilmesinin TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütüldüğü ifade edildi.  Diğer yandan 11 adet Hidroelektrik Santrali ve Şeker Fabrikası bünyesindeki kojenerasyon tesisinde de elektrik üretimi yapılarak İlimiz sınırları içinde toplam bulunan tesislerde 64 bin 960 (MW) elektrik üretilerek hizmete sunulduğu kaydedildi.  Malatya Şeker Fabrikası bünyesinde bulunan kojenerasyon tesisinde üretilen elektrik ile birlikte ilimiz sınırları içinde yer alan, Aksu,  Derme, Erkenek, Güdül, Hacılar, Keklicek, Kernek, Kadılı Sancar reg. ve hes, Tohma, Gemköprü, Suçatı gibi tesislerde elektrik üretimi ise devam ediyor. 

YENİ PROJELERE FİNANSMAN BEKLENİYOR

Diğer yandan Malatya ili sınırları içinde 2003-2018 yılları arası yatırımların ise 13 yatırımın toplam proje maliyeti ise 47 milyon 894 bin TL’ye ulaştığı belirtildi. 2018 yılı içinde ise TEİAŞ tarafından 10 proje hayata geçirilerek 37 Milyon 80 bin TL maliyetlinde proje yapıldığı ve projelerin tamamlanması için finansman beklendiği belirtildi. 2019 yılı 1. Dönem İl koordinasyon toplantısında son verilen bilgilerde ise ilimiz sınırları içindeki 2018 yılı yatırım projeleri ilerleme durumu ise şu şekilde aktarıldı. Keban Şalt-2 - Malatya-2 EİH Yenileme(DAP) (Toprak Teli Fiber Optikli). Yazıhan Havza TM (DAP). Yazıhan Havza TM İrtibat Hatları (DAP)(TTFO). Malatya-2-Kömürhan EİH(DAP)(TTFO). Malatya-2-Kömürhan EİH(DAP)(TTFO). Sincik-Malatya 2 EİH (DAP) (TTFO). Beydağı TM (DAP). Malatya-1 - Adıyaman EİH Yenileme (DAP)(TTFO). Beydağı TM (Malatya-1-Adıyaman) Brş. N. EİH (DAP) (TTFO. Malatya-2 TM Tevsiat(DAP), 13. Bölge Müdürlüğüne bağlı Malatya İşletme ve Bakım Müdürlüğü, Hizmet Binası Yapımı(DAP). Diğer yandan Beydağı bölgesine yapılması planlanan ve bölgenin enerji naklini sağlayacak olan yeni trafo merkezi ve hat çekimi çalışmalarında da son aşamaya geldiği verilen bilgiler içerisinde yer aldı.