500 bin Malatyalı evsiz

Ak Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 6 Şubat tarihli depremlerde 'Malatya'da 132 bin bağımsız bölümün yıkık olduğunu belirterek, 500 bin insan evsiz kaldığını söyledi. Çalık, 'Akçadağ'da da, Kaynarca'da Doğanşehir'de de Darende'de de Adıyaman'da da Malatya'da da her yerde evlerimizi yapıp teslim edeceğiz' dedi.

500 bin Malatyalı evsiz


 Ak Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mahalle ziyaretleri kapsamında depremden etkilenen Yeşilyurt İlçesi Kaynarca Mahallesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çalık, 6 Şubatta yaşanan depremlerde Malatya'da 130 binden fazla bağımsız bölümün kullanılamaz hale geldiğini en kısa surede Malatya'nın tamamında konutları yapıp teslim edeceklerini vurguladı.

Yine yaparız

 2020 yılında Elazığ depreminden sonra evleri yapıp teslim ettiklerini hatırlatan Çalık, "Malatya da 132 bin bağımsız bölüm yıkık, acil yıkık, ağır hasarlı olduğunu ve her ev de 4 kişi olduğunu düşünürsek 500 bin insan evsiz olduğunu ve bu insanlara yeniden ev yapmamız gerektiğini biliyoruz. Akçadağ'da da, Kaynarca'da Doğanşehir'de de Darende'de de Adıyaman'da da Malatya'da da her yerde evlerimizi yapıp teslim edeceğiz. İş bilenin kılıç kuşananın bu işi bilenin adı Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Gereken dersi verelim

14 Mayıs seçimlerine değinen Çalık, muhalefetin uluslararası destek aldığını ifade etti. Çalık, Cumhurbaşkanının yeniden seçilerek iktidar olacaklarına vurgu yaparak, "Sizin yapmanız gereken parlamentoyu güçlendirmek. En 400 milletvekili almamız lazım. Bunun için bir oy Erdoğan'a bir oy Ak Partiye.  Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirelim cumhur ittifakını güçlendirelim altılı masaya gereken dersi verelim. Hatta altılı masa değil 7, 8. 9 masanın altında 40 ayak. Bir kafalarını çıkarıp geri koyuyorlar" diye konuştu.

İkinci bir bayram

ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerini anımsatan Çalık, " Ne demişti; biz bunu darbelerle indiremedik muhalefetle düşürelim demişti. Muhalefetle istediğin kadar birleş bu millet Erdoğan'ın bu ülkenin başından gitmesine müsaade etmez. Onlar istedikleriyle iş birliği yapsınlar bizim iş birliğimiz sadece milletle. Allah milletimizi var, cumhurbaşkanımızı sağ eylesin. Hep birlikte 14 mayısta ikinci bir bayram yaşayalım inşallah" diyerek sözlerini noktaladı.